Ισχυρή άνοδος πάνω από 1,5% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος πάνω από 1,5% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Το θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά μεταφέρεται και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Κέρδη 2% σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο και Μαδρίτη.

Τελευταία ενημέρωση 16.57

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε την Τετάρτη στην αμερικανική αγορά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση του Ιουνίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μεταφέρεται και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 βρίσκεται στις 414,45 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,75%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώνει άνοδο 4,4%, ενώ το σύνολο των επιμέρους κλάδων διαπραγματεύεται με θετικό πρόσημο, εκτός από τον ταξιδιωτικό κλάδο που υποχωρεί κατά περίπου 1%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύεται κατά 2,01% στις 3.490,57 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κερδίζει 2,08% στις 12.856 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που ενισχύεται κατά 1,81% και βρίσκεται στα επίπεδα των 6.019 μονάδων.

Σε θετικό έδαφος και στις 7.204 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 που κερδίζει 1,36% διατηρώντας τα κέρδη του ακόμα και μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία της χώρας, ενώ στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει άνοδο 2,85% στις 21.516 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 καταγράφει κέρδη 2,11% και βρίσκεται στις 8.116 μονάδες.

Στο ταμπλό, «άλμα» 7,5% σημειώνει η μετοχή της Tenaris με έδρα στο Λουξεμβούργο μετά τη σύσταση "buy" από τον οίκο Jefferies, ενώ απώλειες άνω του 8% σημειώνει ο τίτλος της δανέζικής εταιρείας βιοεπιστήμης Chr. Hansen, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου. «Βουτιά» 9% και για την βρετανική Entain, στον απόηχο της υποβάθμισης των προβλέψεων της εταιρείας αθλητικών ειδών για την πορεία των πωλήσεων μέσα στο έτος.

Μάκρο

Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Μάιο, καθώς τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα καθιστούν δύσκολη την επεξεργασία των παραγγελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση, έπειτα από την αναθεωρημένη προς τα πάνω αύξηση κατά 1,3% τον Απρίλιο. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ότι η παραγωγή θα ενισχυθεί κατά 0,4% τον Μάιο.

Ασιατικά χρηματιστήρια

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι σημαντικότερες αγορές στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, με το επενδυτικό κλίμα να τονώνεται από την αντίδραση της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο 1,47% στις 26.490 μονάδες, όπως και ο δείκτης HSI στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, που διαμορφώθηκε στις 21.643 μονάδες, με κέρδη 0,26%.

Σε θετικό έδαφος και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai να κλείνει στις 3.364 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,27%, ενώ ο Shenzhen Composite ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 12.935 μονάδες, με άνοδο 0,97%.

Τέλος, στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI ενισχύθηκε κατά 1,84% στις 2.334 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,81% στις 6.648 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε bear market με νέες απώλειες 2% το πετρέλαιο - Στα 100 δολάρια το brent

Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Τζόνσον: Δεν παραιτείται και ανακοινώνει φοροαπαλλαγές - Απέπεμψε τον Μάικλ Γκόουβ - Νέες παραιτήσεις