Χρηματιστήριο: Νέο «γκάζι» σε τράπεζες και «μαξιλάρι» πάνω από τις 950 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Νέο «γκάζι» σε τράπεζες και «μαξιλάρι» πάνω από τις 950 μονάδες
Ράλι για Alpha Bank και Πειραιώς με κέρδη πάνω από 3%. Υψηλές πτήσεις για τα χαρτιά του ομίλου Στασινόπουλου.

Απτόητο και με σημαντικούς καταλύτες συνέχισε το Χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, υπεραποδίδοντας συγκριτικά με την πορεία των ευρωπαϊκών και εν μέσω της σημερινής «απουσίας» της Wall Street.

Παράλληλα, το ήπιο pullback με διαφοροποίηση ανάμεσα σε τίτλους που καταγράφηκε την Παρασκευή, διαμόρφωσε ενδιαφέροντα σημεία εισόδου για χαρτοφυλάκια που έχασαν την πρώτη φάση του «ράλι» και βλέποντας περισσότερο σε ένα μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα με συνέχεια στο stock picking.

Όπως είχε αναλύσει το insider.gr χρηματιστηριακά, τα νέα δεδομένα από τη Fitch πέρασαν σήμερα, καθώς η «αντίδραση ελατηρίου» και η ετεροχρονισμένη αφύπνιση που υπήρξε από τις αρχές του τρέχοντος έτους δεν προεξοφλούσε και δεν οφείλονταν στο «play» μιας πιθανής αναβάθμισης από την πρώτη αξιολόγηση για το νέο έτος, φανερώνοντας ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον στη βάση i) των υψηλών discount του τραπεζικού κλάδου αλλά και άλλων σε σύγκριση με τους ευρωπαϊκούς που ανέβασαν ένταση συμπαρασύροντας και τους εγχώριους τίτλους, ii) στην «αναθέρμανση» του ενδιαφέροντος με φόντο τις εισροές από το Ταμείο Ανάκαμψης, iii) στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου μέρους άντλησης κεφαλαίων μέσω ΑΜΚ και ομολογιακών εκδόσεων το 2021 ξεδιαλύνοντας έτσι το τοπίο, και iv) στις ολοένα και ισχυρότερες προοπτικές που ανοίγονται για το εγχώριο real estate.

Επιπλέον στο τεχνικό σκέλος, η σταθεροποίηση και το τρίτο κλείσιμο στην περιοχή των 950 μονάδων και άνω διατηρεί το «story» των 1.000 και των 1.150 μονάδων και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα με βάση την ισχυρή εικόνα που αρχίζει να παρουσιάζει πλέον η αγορά (αυξημένοι τζίροι) και τους καταλύτες που αρχίζουν να λειτουργούν και να επιδρούν σε αυτή. Στηρίξεις εντοπίζονται στις 934 και 900, με τους δύο ΚΜΟ 200 στις 895 και 875 μονάδες.

Έτσι, τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 956,28 μονάδες και με τον τζίρο στα 52,13 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,90% σημείωσε ο FTSE 25 στις 2.312 μονάδες με τον τραπεζικό να υπεραποδίδει εκ νέου με κέρδη 1,77% στις 654,41 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha Bank σημείωσε ράλι 3,2% στα 1,29 ευρώ, με τη Πειραιώς να ακολουθεί στο 3% και στα 1,44 ευρώ. Κέρδη 1,4% για τη μετοχή της ΕΤΕ στα 3,193 ευρώ με τη Eurobank να κινείται ηπιότερα σχεδόν αμετάβλητη στο 0,05% και στα 1,005 ευρώ.

Θετικά κινήθηκε και ο ΟΠΑΠ με κέρδη 1,91% στα 13,37 ευρώ, ενώ γκάζι πάτησε και η Μυτιληναίος στο +0,89% και τα15,87 ευρώ, όπως και οι Aegean, ΕΥΔΑΠ.

Νέο ράλι για τις μετοχές του ομίλου Στασινόπουλου με κέρδη 2,58% για τη Viohalco, 3,29% για τη Cenergy και στο +1,13% για την ElvalHalcor.

Διορθωτικές κινήσεις στα ΕΛΠΕ, Lamda, ΟΛΠ, Titan και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στα mid caps ραλι σημείωσε η μετοχή της ΑΒΑΞ με κέρδη 3,62% στα 1,088 ευρώ, με Cenergy, Fourlis και Profile να ακολουθούν.

Κέρδη άνω του 1% για τις Autohellas, Κρι Κρι, EXAE και Ικτίνος.

Ισχυρή πτώση για τη μετοχή της Epsilon Net στο -4,76% στα 4,60 ευρώ, ενώ κατοχύρωση κερδών σημειώθηκε σε Entersoft και Reds.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider