Επέστρεψε σε θετικό έδαφος το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 78 δολάρια το αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέστρεψε σε θετικό έδαφος το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 78 δολάρια το αργό
Με κέρδη 1,1% το αμερικανικό αργό αλλά και το Brent την Πέμπτη.

Με κέρδη έκλεισε το αμερικανικό αργό την Πέμπτη, καθώς το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσουν πετρέλαιο από τα στρατηγικά τους αποθέματα.

Επιπλέον, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν παράλληλα με την αγορά μετοχών επειδή η συζήτηση για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους έχει διευθετηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, και αυτό «απορροφά τον κίνδυνο μιας βραχυπρόθεσμης ύφεσης», αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη ζήτηση πετρελαίου, όπως δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς του «The Price Futures Group» στο MarketWatch.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τον Kolanovic της JP Morgan, οι αγορές θα κινούνταν «καλά» με μια τιμή πετρελαίου στα 130 δολάρια και με την απόδοση του αμερικανικού ομολόγου πάνω από 2,5%.

Έτσι, το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,87 δολάρια, ή 1,1%, για να φτάσει στα 78,30 δολάρια το βαρέλι. Αξίζει να επισημανθεί πως το WTI έχει καταγράψει άνοδο 1,3% μέχρι στιγμής για την εβδομάδα.

Από την άλλη, το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου κατέγραψε αντίστοιχη άνοδο, κατά 0,87 δολάρια ή 1,1%, στα 81,95 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe μετά από την πτώση 1,8% που κατέγραψε την Τετάρτη.

Τα συμβόλαια φυσικού αερίου, έκλεισαν σχεδόν σταθερά αφού πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης χαμηλότερα αφού η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider