Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
29-07-2021 | 19:32

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με «καύσιμο» στοιχεία για την Ευρωζώνη και αποτελέσματα

Newsroom
Μοιράσου το
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με «καύσιμο» στοιχεία για την Ευρωζώνη και αποτελέσματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές είχαν να αξιολογήσουν έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων, οικονομικά στοιχεία ρεκόρ για την Ευρωζώνη αλλά και τον καθησυχασμό στις αγορές από πλευράς Fed πως δεν θα αλλάξει σύντομα τη νομισματική της πολιτική.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο κατά 0.46%.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε κέρδη 0,45% στις 15.640 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,37% στις 6.633 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,88% στις 7.078 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο είχε άνοδο 1,01% στις 25.516 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε 0,60% στις 8.786 μονάδες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ευρωζώνης αναρριχήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ τον Ιούλιο καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα ανακάμπτει με τη λήξη των lockdowns για τον κορονοϊό. Τα εργοστάσια στα 19 κράτη μέλη του ευρώ έχουν ανοίξει τις μηχανές τους στο φουλ, με ώθηση από την ισχυρή παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ οι καταναλωτές ξεδίνουν σε ταξίδια και υπηρεσίες που είχαν στερηθεί στη διάρκεια της καραντίνας.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, η Credit Suisse κατέγραψε καθαρά κέρδη 253 εκατ. ελβετικών φράγκων για το β' τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε μια ακόμα πρόκληση για τον διευθύνοντα σύμβουλο Τόμας Γκοτστέιν, έπειτα από το σκάνδαλο της Archegos Capital Management καθώς και της Greensill που έπληξαν τη φήμη της τράπεζας και οδήγησαν σε πληθώρα αποχωρήσεων.

H Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, αύξησε τον στόχο για το περιθώριο κέρδους για δεύτερη φορά σε διάστημα κάτω των τριών μηνών, μετά τα κέρδη-ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2021 που ξεπερνούν ακόμη και τα προ πανδημίας επίπεδα.

Σε ανοδική αναθεώρηση του outlook για το 2021 προχώρησε η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, καθώς οι πωλήσεις φαρμάκων και ιδιαίτερα του Dupixent για το έκζεμα ώθησαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου άνω των προσδοκιών. 

Σε ισχυρή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις ετήσιες παραδόσεις και κέρδη προχώρησε η Airbus, έπειτα από την ανακοίνωση καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2021. 

Στο μεταξύ, το «διαμάντι» της Vivendi Universal Music Group εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη εισαγωγή της στο Άμστερνταμ, συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών της Vivendi από βασικές δραστηριότητες κατά 49% το α΄εξάμηνο.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.