Μικτά τα πρόσημα στη Wall, καθώς η Fed διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά τα πρόσημα στη Wall, καθώς η Fed διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική
Μικτά πρόσημα σημείωσαν οι δείκτες της Wall, μετά τις αποφάσεις της Fed και εν μέσω πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων, με το επίκεντρο στις Big Tech. 

Μικτά πρόσημα σημείωσαν οι δείκτες της Wall, εν μέσω πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων, με το επίκεντρο στις Big Tech, και μετά τις αποφάσεις της Fed, με τον πρόεδρό της να λέει ότι απαιτείται σημαντική βελτίωση για να ξεκινήσει η Κεντρική Τράπεζα τις αναπροσαρμογές.

O S&P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,02% στις 4.400,64 μονάδες. Ο Dow Jones έχασε 128,12 μονάδες, ή 0,4% στις 34.930,27 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,7% στις 14.762,58 μονάδες. Εχθές, οι δείκτες απομακρύνθηκαν από τα ιστορικά υψηλά τους, σπάζοντας το πενταήμερο ανοδικό σερί τους.

Ωστόσο, σε μηνιαίο επίπεδο, οι δείκτες αναμένεται να κλείσουν με κέρδη. Ο S&P έχει άνοδο 2,4% για τον Ιούλιο, ενώ ο Nasdaq Composite και ο Dow έχουν κερδίσει 1,8% και 1,2%, αντίστοιχα.

Η Fed έχει ακόμα δρόμο μπροστά της πριν αναπροσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική, είπε ο επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί την ανακοίνωση της τράπεζας. «Έχουμε κάποιο έδαφος να καλύψουμε από την πλευρά της αγοράς εργασίας. Νομίζω ότι είμαστε κάπως μακριά από την ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τον μέγιστο στόχο απασχόλησης», δήλωσε ο Πάουελ, ενώ επανέλαβε πως ο πληθωρισμός αναμένεται υψηλότερος και πιο επίμονος.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ άφησε αμετάβλητο και το QE, τονίζοντας πως θα διατηρήσει την οικονομική πολιτική ενίσχυσης της αγοράς μέχρι να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος. Όπως αναφέρεται, η οικονομία συνεχίζει να «δυναμώνει» και έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος προς τους στόχους που έχουν τεθεί για το tapering.

«Οι κλάδοι που επηρεάστηκαν δυσμενώς από την πανδημία έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης όμως δεν έχουν ανακάμψει πλήρως». «Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, κυρίως αντικατοπτρίζοντας τους παροδικούς παράγοντες. Συνολικά, οι οικονομικές συνθήκες έχουν εικόνα προσαρμογής, επί μέρους χάρη στα βοηθητικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και την εισροή ρευστού από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μετοχή της Boeing κινήθηκε ανοδικά κατά 4,2%, ενώ η Pfizer ενισχύθηκε πάνω από 3%. Η Alphabet σημείωσε κέρδη άνω του 3%. Αντίθετα, η Apple υποχώρησε 1,2%, παρά τα καλά αποτελέσματα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, προειδοποίησε ότι οι τα προβλήματα εφοδιασμού του πυριτίου θα επηρεάσουν τις πωλήσεις τόσο του iPhone όσο και του iPad.

Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως τώρα, το 89% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, ενώ το 86% είχε έσοδα μεγαλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, κατά 3,5% διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, φτάνοντας στα 91,2 δισ. δολάρια από τα 88, 2 δισ. δολάρια το Μάιο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, αντανακλώντας την δυναμική των εισαγωγών, καθώς η οικονομία εξέρχεται από την πανδημία.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κατέγραψε πτώση, διατηρώντας την τιμή κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, κάτω από τα 1.800 δολάρια, με το μέταλλο να κλείνει πριν την ανακοίνωση της Fed. Ο χρυσός, Αυγούστου, μειώθηκε κατά 5,2 δολάρια, ή 0,3%, στα 1.794,60 ανά ουγγιά. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο κινήθηκαν προς το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο, καθώς οι εβδομαδιαίες μειώσεις στα αποθέματα του πετρελαίου, της βενζίνης και των διυλισμένων ώθησαν τις τιμές στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων. To WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 74 σεντς ή 1%, στα 72,39 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 14 Ιουλίου. Το Brent ενισχύθηκε 36 σεντς ή 0,5% στα 74,84 δολάρια το βαρέλι.

Οικονομικά αποτελέσματα

Η McDonald’s ανακοίνωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων εντός καταστήματος στις ΗΠΑ για το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, ενισχυμένη από την υψηλότερη ζήτηση για τα πιάτα με κοτόπουλο. Τα έσοδα ανήλθαν στα 5,89 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 5,6 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο με κερδοφορία ανακοίνωσε η Boeing μετά από σχεδόν χρόνια, καθώς τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν από τις παραδόσεις νέων αεροσκαφών σε αεροπορικές εταιρείες, χάρη στην ανάκαμψη της αγοράς που είχε πληγεί από την πανδημία Covid.

Η Pfizer αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που ανέπτυξε με τη γερμανική BioNTech, κατά 28,8% στα 33,5 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, εχθές, το ισχυρότερο γ' τρίμηνο χρήσης στην ιστορία της εμφάνισε η Apple, διπλασιάζοντάς σχεδόν τα κέρδη της και συντρίβοντας τις εκτιμήσεις της Wall Street με τις πωλήσεις του iPhone.

Καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα τριμήνου ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, χάρη στις υψηλές δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις από διαφημιστές που αγωνίστηκαν να πείσουν τους καταναλωτές να κάνουν αγορές εν μέσω μιας ασταθούς επανεκκίνησης της οικονομίας.

Μεγάλη άνοδο των πωλήσεων κρύων ροφημάτων στις ΗΠΑ αποκάλυψαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Starbucks, χαρίζοντάς της καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο.

Τέλος, ακόμη μία χρήση-ρεκόρ ολοκλήρωσε η Microsoft με κέρδη που ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια και έσοδα 165 δισ. δολαρίων, δείχνοντας για ποιο λόγο είναι μία από τις 2 επιχειρήσεις στις ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου που έχουν πετύχει κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider