Σε υψηλό δυο εβδομάδων η τιμή του αμερικανικού αργού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό δυο εβδομάδων η τιμή του αμερικανικού αργού
Οι εβδομαδιαίες μειώσεις στα αποθέματα του πετρελαίου, της βενζίνης και των διυλισμένων ώθησαν τις τιμές στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων. 

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι εβδομαδιαίες μειώσεις στα αποθέματα του πετρελαίου, της βενζίνης και των διυλισμένων ώθησαν τις τιμές στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων.

To WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 74 σεντς ή 1%, στα 72,39 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 14 Ιουλίου. Το Brent ενισχύθηκε 36 σεντς ή 0,5% στα 74,84 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα του αργού υποχώρησαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 23 Ιουλίου, ενώ και τα διυλισμένα αποθέματα αλλά και αυτά της βενζίνης σημείωσαν μείωση.

Τα στοιχεία της Energy Information Administration έδειξαν ότι η συνολική ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2021 είναι πολύ πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους και οι επόμενοι μήνες είναι πιθανό να «παραμείνουν σφιχτοί σε προμήθειες αργού», παρά την αύξηση της παραγωγής του OPEC+, είπε o Manish Raj της Velandera Energy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider