Παραμένει κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένει κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός 
Πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, με το μέταλλο να κλείνει πριν την ανακοίνωση της Fed. 

Πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, διατηρώντας την τιμή κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, με το μέταλλο να κλείνει πριν την ανακοίνωση της Fed.

Ο χρυσός, Αυγούστου, μειώθηκε κατά 5,2 δολάρια, ή 0,3%, στα 1.794,60 ανά ουγγιά. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο κινήθηκαν προς το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 12,6 σεντς ή 0, 5%, στα 24,78 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου έχασε 1,5% κλείνοντας στα 4,48 δολάρια. Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 0,2% στα 1.047,70 δολάρια, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 2.606 δολάρια.

«Η ανακοίνωση της Fed θα είναι ζωτικής σημασίας για τον χρυσό», ανέφερε στο Marketwatch ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter. Εάν η κεντρική τράπεζα δηλώσει ότι η μετάλλαξη Δέλτα «τους οδηγεί να αναβάλουν κάθε σκέψη για μείωση της χαλάρωσης μέχρι το επόμενο έτος, θα πρέπει να είναι πολύ ανοδική για τα μέταλλα».

Η στάση της Fed «θα θέσει τον τόνο για τις μελλοντικές διακυμάνσεις στις τιμές του χρυσού», έγραψε επίσης ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην AvaTrade.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider