Πάουελ: Η Fed έχει ακόμα δρόμο για την αλλαγή πολιτικής - Υψηλότερος και πιο επίμονος ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Η Fed έχει ακόμα δρόμο για την αλλαγή πολιτικής - Υψηλότερος και πιο επίμονος ο πληθωρισμός
«Νομίζω ότι είμαστε κάπως μακριά από την ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τον μέγιστο στόχο απασχόλησης», δήλωσε ο Πάουελ.

Η Fed έχει ακόμα δρόμο μπροστά της πριν αναπροσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική, είπε ο επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί την ανακοίνωση της τράπεζας.

«Έχουμε κάποιο έδαφος να καλύψουμε από την πλευρά της αγοράς εργασίας. Νομίζω ότι είμαστε κάπως μακριά από την ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο προς τον μέγιστο στόχο απασχόλησης», δήλωσε ο Πάουελ, ενώ επανέλαβε πως ο πληθωρισμός αναμένεται υψηλότερος και πιο επίμονος.

Ο Πάουελ είπε ότι οι αξιωματούχοι έκαναν την «πρώτη βαθιά βουτιά» τους κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησής τους για το πώς θα προχωρήσουν σε μείωση της αγοράς ομολόγων όταν έρθει η ώρα, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τον χρονικό προσδιορισμό του tapering. «Κάνουμε πρόοδο. Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο και αν τα πράγματα πάνε καλά θα φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποσχέθηκε πολλές προειδοποιήσεις πριν από οποιαδήποτε απόφαση.

Νωρίτερα, η Fed διατήρησε αμετάβλητα - κοντά στο μηδέν - τα επιτόκια, ενώ άφησε αμετάβλητο και το QE, τονίζοντας πως θα διατηρήσει την οικονομική πολιτική ενίσχυσης της αγοράς μέχρι να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος. Όπως αναφέρεται, η οικονομία συνεχίζει να «δυναμώνει» και έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος προς τους στόχους που έχουν τεθεί για το tapering.

«Οι κλάδοι που επηρεάστηκαν δυσμενώς από την πανδημία έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης όμως δεν έχουν ανακάμψει πλήρως». «Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, κυρίως αντικατοπτρίζοντας τους παροδικούς παράγοντες. Συνολικά, οι οικονομικές συνθήκες έχουν εικόνα προσαρμογής, επί μέρους χάρη στα βοηθητικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και την εισροή ρευστού από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider