Προς τις 900 μονάδες έστειλαν το Χρηματιστήριο οι πωλητές, με «φτωχό» τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς τις 900 μονάδες έστειλαν το Χρηματιστήριο οι πωλητές, με «φτωχό» τζίρο
Χαμηλότερα έστειλαν την εγχώρια αγορά στα όρια των 900 μονάδων. Θερινή ραστώνη...με το τζίρο κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Απώλειες καταγράφηκαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Alpha Bank, της οποίας άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η θερινή ραστώνη αποτυπώνεται έντονα στα επίπεδα τζίρου που δεν ξεπέρασαν στην σημερινή συνεδρίαση τα 40 εκατ. ευρώ

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,49% στις 903,34 μονάδες, με τον τζίρο στα 35,84 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,42%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχασε 1,45%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,74%, με την Alpha Bank να καταγράφει πτώση 1,25%, την Εθνική Τράπεζα να χάνει 1,19%, την Τρ. Πειραιώς 0,53%, και τη Eurobank να υποχωρεί 0,19%.

Από την άλλη το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε τίτλους συνεχίζεται με την Reds να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις καταγράφοντας άνοδο 4,44%, όπως και η Κρι Κρι 2,12% που έφτασε στα 8,62 ευρώ. Θέση από τους αγοραστές σε ΕΥΔΑΠ και Jumbo, ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Απώλειες για Aegean και Μυτιληναίο με τα ΕΛΠΕ και τη Lamda να ακολουθούν.

Σημειώνεται πως σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναζητούν καύσιμα για να αναλάβουν πρόσθετο ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,77%, ο FTSE 25 0,93% και ο τραπεζικός δείκτης 0,91%.

Το ενδιαφέρον ωστόσο ήταν και συνεχίσει να είναι στραμμένο στην ΑΜΚ της Alpha Bank, καθώς τη Δευτέρα υπήρξε πλήρης κάλυψη του ποσού της ιδιωτικής τοποθέτησης στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί υπερκάλυψη και σε αναλογία 50% - 50% από υφιστάμενους και νέους μετόχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, το ΤΧΣ πρόκειται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ με ποσοστό 9% από το 10,94% που κατέχει. Σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να κάνει την Τετάρτη 30 Ιουνίου, με το κλείσιμο της διαδικασίας της Συνδυασμένης Προσφοράς.

Παράλληλα, βάσει των ενδείξεων μέχρι και το χθεσινοβραδινό call της διοίκησης της Alpha Bank και των αναδόχων, το ενδιαφέρον για την ΑΜΚ προδιαγράφεται ζωηρό και νέα ονόματα, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα, θα φιγουράρουν στη νέα μετοχική σύνθεση της Τράπεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν του J. Paulson και του ΤΧΣ που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχει, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank θα συμμετέχουν η Blackrock, η Schroders, το Norges Investment Fund, το κορεατικό fund Mirae, το ιαπωνικό συνταξιοδοτικό fund GIPFJ κ.ά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider