Bitcoin: Προσπάθεια «μαζέματος» των ζημιών, μετά από την απώλεια των 30.000 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Προσπάθεια «μαζέματος» των ζημιών, μετά από την απώλεια των 30.000 δολαρίων
Καλύτερη η εικόνα και για την πτώση του Ethereum. Διψήφιες απώλειες συνεχίζουν να γράφουν τα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα.

Να μαζέψουν τα... κομμάτια τους προσπαθούν τα μεγάλα κρυπτονομίσματα, μετά από τις κατακόρυφες απώλειες που σημείωσαν νωρίτερα και οι οποίες οδήγησαν το Bitcoin σε πτώση υπό του επιπέδου των 30.000 δολαρίων, για πρώτη φορά εντός του 2021.

Μάλιστα, τα 30.000 δολάρια δεν ήταν ο πάτος του βαρελιού για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, που έπεσε κάτω και από τα 29.000 δολάρια πρόσκαιρα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις τελευταίες μέρες του 2020.

Πάντως, το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το Bitcoin γύρισε σε θετικό πρόσημο -σε σχέση με το διάστημα του τελευταίου 24ωρο-, επανερχόμενο άνω των 32.000 δολαρίων, με άνοδο 0,2%.

«Μάζεμα» της ισχυρής πτώσης που σημείωσαν νωρίτερα καταγράφει και το Ethereum, που χάνει 2% ενώ έφτασε να πέφτει έως και 10%.

Αντίθετα, διψήφιες απώλειες συνεχίζουν να έχουν τα άλλα κρυπτονομίσματα. Ενδεικτικά, το Litecoin πέφτει 11,70%, το XRP υποχωρεί 13,8% και το Binance διολισθαίνει 11,5%.

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανέφερε σε σημείωμά της τη Δευτέρα ότι «οι δραστηριότητες συναλλαγών των ψηφιακών νομισμάτων διαταράσσουν τις ομαλές οικονομικές και χρηματοοικονομικές εντολές, δημιουργούν κινδύνους για παράνομες διασυνοριακές μεταφορές assets, ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια της ιδιοκτησίας των ανθρώπων». Η ανανεωμένη προσπάθεια της Κίνας να καταπολεμήσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, στοίχισε σχεδόν 300 δισ. δολάρια στην αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων από την Παρασκευή.

Το ανταλλακτήριο παραγώγων ψηφιακών assets, Delta Exchange, ανέφερε σε σχετική έκθεση πως η πτώση του Bitcoin υπό των 30.000 δολαρίων θα αποτελέσει πλήγμα για το κρυπτονόμισμα, εκτιμώντας ωστόσο πως το Bitcoin θα ανακάμψει και θα πλησιάσει τα 40.000 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider