Το Bitcoin πρώτη φορά κάτω από τα 30.000 δολάρια μέσα στο 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Bitcoin πρώτη φορά κάτω από τα 30.000 δολάρια μέσα στο 2021
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων χάνει το εν λόγω όριο από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Μεγάλες απώλειες και για το Ethereum.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο Bitcoin με «φόντο» τα αυστηρά μέτρα ελέγχου που ανακοινώνουν μια σειρά κρατών για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου το οποίο υποχωρεί κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων χάνει το συγκεκριμένο επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το κρυπτονόμισμα διολισθαίνει 9,32% στα 29.582 δολάρια. Δεδομένου πως στα μέσα Απριλίου η τιμή του Bitcoin είχε φθάσει άνω των 64.000 δολαρίων, οι σωρευτικές απώλειες των τελευταίων εβδομάδων ξεπερνούν το 54%.

Σημειώνεται πως η τιμή κλεισίματος του κρυπτονομίσματος για το σύνολο του 2020 διαμορφώθηκε στα 28.997 δολάρια, με τη σημερινή πτώση να φέρνει το Bitcoin πολύ κοντά στα συγκεκριμένα επίπεδα.

Πέρα από το Bitcoin, μεγάλες απώλειες δέχεται και το Ethereum, που υποχωρεί 9,28% στα 1.761 δολάρια. Σε ελεύθερη πτώση, παράλληλα, βρίσκεται το Litecoin, το οποίο χάνει 17%.

Υπενθυμίζεται πως η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανέφερε σε σημείωμά της τη Δευτέρα ότι «οι δραστηριότητες συναλλαγών των ψηφιακών νομισμάτων διαταράσσουν τις ομαλές οικονομικές και χρηματοοικονομικές εντολές, δημιουργούν κινδύνους για παράνομες διασυνοριακές μεταφορές assets, ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια της ιδιοκτησίας των ανθρώπων». Η ανανεωμένη προσπάθεια της Κίνας να καταπολεμήσει την «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, στοίχισε σχεδόν 300 δισ. δολάρια στην αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων από την Παρασκευή.

Το ανταλλακτήριο παραγώγων ψηφιακών assets, Delta Exchange, ανέφερε σε σχετική έκθεση πως η πτώση του Bitcoin υπό των 30.000 δολαρίων θα αποτελέσει πλήγμα για το κρυπτονόμισμα, εκτιμώντας ωστόσο πως το Bitcoin θα ανακάμψει και θα πλησιάσει τα 40.000 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος Νόβογκρατζ: Το bitcoin είναι καλύτερο από τον χρυσό

MicroStrategy: Έχει αγοράσει περισσότερα από 100.000 bitcoin συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider