Οριακές απώλειες στη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές απώλειες στη Wall Street
Πιθανή κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν αναμένουν οι επενδυτές στη Wall Street.

Με οριακές απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν στο πεδίο της Μέσης Ανατολής μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ έστειλε μήνυμα πως «δεν επιδιώκουμε να ξεκινήσουμε ένα πόλεμο με το Ιράν, αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε έναν. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε είναι η κατάσταση να αποκλιμακωθεί».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από τη Βαγδάτη για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα αυτή, σημειώνοντας ότι η απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου με την οποία ζητείται να φύγουν όλα τα ξένα στρατεύματα από το Ιράκ δεν είναι δεσμευτική.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Τραμπ τις χαρακτήρισε εξαιρετικές και σημείωσε πως είναι στενότερες παρά ποτέ. Ειδική αναφορά έκανε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ανακάμψει πάρα πολύ γρήγορα. «Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της αποτελούν μια τεράστια επιτυχία» υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones υποχώρησε 0,42% στις 28.582 μονάδες, ο Nasdaq διολίσθησε 0,03% στις 9.068 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,28% στις 3.237 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider