«Μαύρα μαντάτα» για τον S&P 500

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαύρα μαντάτα» για τον S&P 500

Βίαιη πτώση - έως και 20% - προβλέπει το προσεχές διάστημα για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500, ο Larry McDonald, στρατηγικός αναλυτής της ACG Analytics και πρώην στέλεχος της Societe Generale.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, o S&P 500 έχει καταγράψει ένα εντυπωσιακό ριμπάουντ από τα χαμηλά των 1.810 μονάδων που άγγιξε στα μέσα Φεβρουαρίου, κατορθώνοντας μέσα σε δύο μήνες να ξεπεράσει τις 2.000 μονάδες.

«Τους επόμενους έξι μήνες η πορεία του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη θα είναι πολύ δύσκολη», τονίζει ο McDonald και προσθέτει πως «όσο θα πλησιάζει ο καιρός για τη συνεδρίαση της αμερικανικής Fed, τον Ιούνιο, η αμερικανική αγορά θα χάνει σταδιακά ολοένα και περισσότερο momentum». Ο λόγος, κατά τον αναλυτή, είναι πως δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα ανακοινωθεί η δεύτερη αύξηση των επιτοκίων της Fed.

«Εάν η Fed προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, δολάριο, πετρέλαιο και αναδυόμενες αγορές θα γίνουν μάρτυρες μεγάλων πιέσεων», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Larry McDonald, ο S&P 500 όχι μόνο θα επιδοθεί σε ένα καθοδικό σπιράλ, αλλά θα υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πέριξ των 1.700 μονάδων, ή ακόμη χαμηλότερα στις 1.670 μονάδες, χάνοντας 20% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider