FDA: Η συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει για την ενισχυτική δόση του Johnson & Johnson

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FDA: Η συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει για την ενισχυτική δόση του Johnson & Johnson
Johnson
Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν είναι πεπεισμένοι ότι απαιτείται ακόμη ένα ευρύ πρόγραμμα ενίσχυσης.

Μια μέρα αφότου η συμβουλευτική επιτροπή του FDA των ΗΠΑ ψήφισε σχετικά με την έγκριση μιας ενισχυτικής δόσης εμβολίου Moderna για ηλικιωμένους και άλλες ομάδες κινδύνου, θα ξανασυγκεντρωθεί για να συζητήσει ένα ενισχυτικό πλάνο του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ο FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις συμβουλές της επιτροπής, αλλά συχνά το κάνει. Μετά από αυτό, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα συνεδριάσουν για να λάβουν μια τελική απόφαση για το θέμα.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν είναι πεπεισμένοι ότι απαιτείται ακόμη ένα ευρύ πρόγραμμα ενίσχυσης, καθώς τα εμβόλια φαίνεται να διατηρούν την αποτελεσματικότητα για τους περισσότερους ανθρώπους για μήνες, αν και εκείνοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή οποιοσδήποτε ασθενής που κινδυνεύει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να το απαιτήσει.

Η COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί υψηλό κίνδυνο για μη εμβολιασμένα άτομα, τα οποία αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων, νοσηλείας και θανάτων. Τα εμβόλια αποδείχθηκαν ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αίτημα για χρήση της ενισχυτικής δόσης στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider