Σαρηγιάννης: Προς 6.500 κρούσματα κορονοϊού τον Δεκαπενταύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Προς 6.500 κρούσματα κορονοϊού τον Δεκαπενταύγουστο
Η τάση θα μπορούσε να σταματήσει με έναν συνδυασμό αυξημένων self test και κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένα σημεία της χωράς όταν βλέπουμε να υπάρχει αλλαγή της τάσης επιδημιολογικά.

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες και με κορύφωση των μολύνσεων στα μέσα Αυγούστου αναμένει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως α μοντέλα δείχνουν αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα το επόμενο διάστημα και 6.500 κρούσματα με βάση τα τεστ που γίνονται, γύρω στις 15 Αυγούστου.

Τόνισε, δε, ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να σταματήσει με έναν συνδυασμό αυξημένων self test και κινητών κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένα σημεία της χωράς όταν βλέπουμε να υπάρχει αλλαγή της τάσης επιδημιολογικά.

Μιλώντας για τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν χθες στη Μύκονο, ο καθηγητής τα χαρακτήρισε σωστά λέγοντας πως «τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση».

Όπως μετέδωσε το skai.gr, ήδη από τις έξι χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει η 24ωρη απαγόρευση της μουσικής στο νησί, ενώ έως τις 26 Ιουλίου απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 2.562 τα νέα κρούσματα - Στους 124 οι διασωληνωμένοι, 7 νεκροί στο 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider