Υγεία
28-05-2021 | 11:52

Δ. Σαρηγιάννης: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από 16 Ιουνίου

Newsroom
Μοιράσου το
Δ. Σαρηγιάννης: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από 16 Ιουνίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Όλοι οι δείκτες είναι καλύτεροι», ανέφερε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι «από τις 16 Ιουνίου και μετά θα δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για το τι «βοήθησε» στη μείωση αυτή, απάντησε πως οφείλεται ξεκάθαρα στα self tests, τα οποία όπως ανέφερε «σπάνε την αλυσίδα της διασποράς» και παρατηρώντας ότι, δεν τηρούμε πολύ τα μέτρα, αλλά βοηθά ο καιρός και μετά τη μείωση των κρουσμάτων θα βοηθήσει κι ο εμβολιασμός.

«Θα είχαμε αποφύγει σημαντική επιβάρυνση, αν είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα τα μέτρα», εκτίμησε για τα self tests, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού είπε:

«Δεν φοβάμαι 4ο κύμα το καλοκαίρι, αν υπάρξει, θα είναι Νοέμβρη με Δεκέμβρη και για να υπάρξει θα πρέπει να έχουμε κυριαρχία μεταλλάξεων και θα επηρεάσει μικρό αριθμό ανθρώπων», εκτιμώντας ότι, «μπορούμε να το αποφύγουμε και αυτό, δείχνοντας σύνεση στην τήρηση των μέτρων».

Τέλος, χαρακτήρισε «πρόβλημα» τα απορρίμματα των self tests, αφού όπως είπε, «αν διαβάσουμε τη συσκευασία λέει ότι είναι νοσοκομειακό απόβλητο».

Απλή λύση ωστόσο, δεν υπάρχει, αφού η μόνη επιλογή είναι να τα βάζουμε σε ειδική σακούλα, την οποία θα πρέπει να πετάξουμε σε κάδους για νοσοκομειακά απόβλητα που διαθέτει ο κάθε Δήμος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.