Tο ένα τέταρτο του προσωπικού της σχεδιάζει να απολύσει η Booking.com

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tο ένα τέταρτο του προσωπικού της σχεδιάζει να απολύσει η Booking.com
Η εταιρεία απασχολεί 17.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Το ένα τέταρτο του προσωπικού της σχεδιάζει να απολύσει η Booking Holding Inc., η εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και έχει την δημοφιλή μηχανή online κρατήσεων Booking.com, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε σφόδρα τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Τα σχέδια της εταιρείας να απολύσει το 25% των 17.000 εργαζομένων της ανέφερε η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad σε δημοσίευμά της την Τρίτη, επικαλούμενη εσωτερικό σημείωμα- βίντεο που εστάλη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Booking.com Glenn Fogel στους εργαζομένους στα γραφεία της εταιρείας στο Άμστερνταμ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, ερωτηθείς από το Reuters για τα σχετικά δημοσιεύματα της Handelsblad, επιβεβαίωσε ότι το βίντεο είναι αληθές. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η Booking κάνει ότι μπορεί για να σώσει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται.

«Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της κρίσης, εμείς, όπως και πολλές άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες, πρέπει να κάνουμε το εξαιρετικά δύσκολο βήμα της μείωσης του προσωπικού μας παγκοσμίως. Οι συγκεκριμένες περικοπές μπορούν να φτάσουν έως και το 25% του εργατικού δυναμικού που απασχολούμε παγκοσμίως».

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία εδρεύει στην πόλη Νόργουοκ του Κονέκτικατ και ένα από τα μεγάλα παραρτήματά της βρίσκεται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου απασχολεί 5.500.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider