Startup που μεταμορφώνει το iPhone σε POS εξαγόρασε η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Startup που μεταμορφώνει το iPhone σε POS εξαγόρασε η Apple
Στο κλάδο των ανέπαφων πληρωμών εξακολουθεί να επενδύει η εταιρεία.

Στον κλάδο των ηλεκτρονικών πληρωμών εξακολουθεί να επενδύει η Apple με την τελευταία κίνησή της να αφορά την εξαγορά της startup Mobeewave.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η νεοφυής επιχείρηση Mobeewave διαθέτει τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να μετατρέψει τα iPhone σε POS (τερματικούς σταθμούς πληρωμών). Συγκεκριμένα η τεχνολογία της Mobeewave επιτρέπει στους αγοραστές να περνούν την πιστωτική τους κάρτα ή το κινητό τους τηλέφωνο από ένα άλλο τηλέφωνο, μετατρέποντας το τελευταίο σε τερματικό πληρωμών. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω μιας απλής εφαρμογής, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστό hardware, εκτός από ένα τσιπ που υπάρχει στα smartphones της Apple ήδη από το 2014, ονόματι Near Field Communications (NFC).

H εξαγορά της συγκεκριμένης fintech κόστισε περίπου 100 εκατ δολάρια στον τεχνολογικό κολοσσό του Κουπερτίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. O τεχνολογικός κολοσσός προσέλαβε ολόκληρη την ομάδα της Mobeewave, η οποία απαρτίζεται από δεκάδες υπαλλήλους και η εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται στο Μόντρεαλ όπου και είναι μέχρι σήμερα, η έδρα της.

Η εξαγορά επιβεβαιώθηκε και από την Apple με δηλώσεις της σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. «Η Apple αγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας κατά διαστήματα, ωστόσο δεν συνηθίζει να συζητά τα σχέδιά της ή τον σκοπό των εν λόγω εξαγορών», δήλωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple επενδύει εδώ και χρόνια στον κλάδο των ανέπαφων πληρωμών.Ήδη από το 2014 έχει προσθέσει το Apple Pay στα iPhone, επιτρέποντας στους χρήστες του να πραγματοποιούν πληρωμές για φυσικά αγαθά χρησιμοποιώντας απλά το κινητό τους τηλέφωνο. Μέχρι σήμερα η υπηρεσία έχει επεκταθεί στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Το 2019 μάλιστα λάνσαρε την δική της πιστωτική κάρτα, Apple Card, η οποία συνεχίζει την επέκτασή της πέρα από την αμερικανική ήπειρο και έχει χαρακτηριστεί από την Goldman Sachs ως η πιο επιτυχημένη πιστωτική που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Πλέον με την εξαγορά της Mobeewave η εταιρεία μπορεί να ανταγωνιστεί ηγέτες του fintech κλαδου, όπως η Square.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider