Νέα features στο Google Translate app

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα features στο Google Translate app
Αναβαθμίζεται η υπηρεσία άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας της εφαρμογής «Μετάφραση Google».

Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Google Translate, το οποίο σας λύνει την γλώσσα αφού σας επιτρέπει να εξερευνείτε άγνωστες περιοχές, να επικοινωνείτε σε διαφορετικές γλώσσες και να κάνετε επαφές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο.

Όσο δε η εφαρμογή εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ποιες είναι όμως οι λειτουργίες αυτές;

Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέο look και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της.

Αν είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις αυτόματες μεταφράσεις μέσω κάμερας, θα είχατε ίσως προσέξει ότι το μεταφρασμένο κείμενο έδειχνε σαν να τρεμοπαίζει λίγο στην οθόνη της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανάγνωση.

Πλέον, το τρεμοπαίξιμο έχει περιοριστεί, κάνοντας έτσι το κείμενο πιο σταθερό και πιο κατανοητό. Σ’ αυτή τη νέα εμφάνιση και οι τρεις λειτουργίες της κάμερας που αφορούν στη μετάφραση είναι τοποθετημένες με βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της εφαρμογής; το instant - το scan, που σκανάρει μια εικόνα, την παγώνει και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει με το δάχτυλό του το κείμενο που θέλει να μεταφράσει, καθώς και το import, που επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν φωτογραφίες από την κάμερα του κινητού, ώστε να μεταφραστεί το κείμενο που περιέχουν.
 

Για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT). Η NMT παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%.

Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες γλώσσες στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή, ακόμη και χωρίς να είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας με το internet. Παράλληλα, όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να πραγματοποιεί υψηλότερης ποιότητας μεταφράσεις. 

Όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές όπου ομιλούνται πολλές γλώσσες, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη γλώσσα του κειμένου που θέλει να μεταφράσει. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την Google η νέα εκδοχή της εφαρμογής σας επιτρέπει να επιλέξετε απλά το «Detect language» για να εντοπίσετε την συγκεκριμένη γλώσσα και, στη συνέχεια, η εφαρμογή Translate να κάνει αυτόματα τη μετάφραση.

Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε στη Νότιο Αμερική, όπου ομιλούνται τόσο τα Πορτογαλικά όσο και τα Ισπανικά και συναντάτε μια πινακίδα για την οποία δεν είστε σίγουροι σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη. Αντί να προσπαθήσετε να μαντέψετε, η εφαρμογή Translate μπορεί πλέον να προσδιορίσει τη γλώσσα και να μεταφράσει το κείμενο της πινακίδας στη γλώσσα της επιλογής σας.  
 

Η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας λαμβάνει πλέον υποστήριξη για 60 ακόμη γλώσσες, όπως η Αραβική, τα Hindi, η Ταϊλανδέζικη και η Βιετναμική. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των 88 γλωσσών που υποστηρίζονται εδώ.
 
Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι, ενώ προηγουμένως μπορούσατε να έχετε μετάφραση μόνο από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα μπορείτε να μεταφράζετε από και σε όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε από Αραβικά σε Γαλλικά ή από Γιαπωνέζικα σε Κινέζικα και ούτω καθεξής. 

Μια από τις αγαπημένες λειτουργίες στην εφαρμογή Google Translate στα κινητά τηλέφωνα, είναι η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας, που σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τον κόσμο στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Είναι ένας «διαισθητικός» τρόπος να κατανοείτε το πού βρίσκεστε και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή όταν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:14

Ράλι 14% για την Air France - KLM μετά το ρεκόρ κερδοφορίας το 2025

11:12

My market Local: Τιμήθηκαν με τη διάκριση «BE SPOKEN FRANCHISE» στα Franchise Awards 2026

11:12

Φοροδιαφυγή: Η ΑΑΔΕ «βλέπει» τραπεζικούς λογαριασμούς και «ανοίγει» «ψηφιακά πορτοφόλια»

11:04

Ευρωαγορές: Πτωτικές κινήσεις εν μέσω αποτελεσμάτων και γεωπολιτικής

11:03

Μπρατάκος: «Η πράσινη μετάβαση να γίνει μοχλός επενδύσεων και εκσυγχρονισμού»

10:57

Ζήτημα δημόσιας υγείας η μικροβιακή αντοχή σε βακτήρια που μεταδίδονται μέσω τροφίμων

10:49

Καφούνης: Με τον δασμό των 3 ευρώ το εμπόριο κέρδισε μία μάχη αλλά ο πόλεμος θα είναι μακρύς

10:44

Η OpenAI είναι σε καλό δρόμο για να μαζέψει 100 δισ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης

10:25

Στις φυλακές Τρικάλων ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα»

10:14

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον M. Kratsios: Στο επίκεντρο η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στην τεχνολογία

10:14

«Καμία χώρα δεν μπορεί να στερήσει από το Ιράν το δικαίωμά του στον εμπλουτισμό ουρανίου»

10:09

Κιβωτός του Κόσμου: Ένοχοι για βάναυσες τιμωρίες παιδιών ο Αντώνιος Παπανικολάου και τέσσερις συνεργάτες του

10:09

Υπ. Υποδομών: «Έργο εθνικής σημασίας» η οδός Πόντου - Στρατηγική αναβάθμιση της πρόσβασης στο Μετρό Καλαμαριάς

10:06

Ο Τραμπ θέλει να υποστηριχτεί η παραγωγή γλυφοσάτης στις ΗΠΑ

10:03

ΣΕΕΝ: Σε σημείο καμπής η ελληνική ακτοπλοΐα - Οι βασικοί άξονες στρατηγικής για το 2026

09:44

Γουόλτς για Συμβούλιο Ειρήνης: «Οι παλιές μέθοδοι δεν λειτουργούσαν» - Όχι της Ελλάδας σε σχέδιο προσάρτησης της Δυτικής Όχθης

09:38

CNN: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χτυπήσουν το Ιράν - Ο Τραμπ δεν έχει λάβει την τελική απόφαση

09:32

Η Γερμανία επιδιώκει να αποκτήσει δεκάδες επιπλέον F-35 από τις ΗΠΑ

09:28

Η Β. Κορέα παρουσιάζει εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων, ικανών να φέρουν πυρηνικά

09:20

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ προειδοποιεί εναντίον νέας επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράν

09:14

Χωρίς προσφορές ο τουριστικός λιμένας Πάτρας «Patradise Mega Yacht Marina»

09:05

Ανήσυχοι στην αυτοκινητοβιομηχανία για απώλειες θέσεων εργασίας

09:03

Παπαθανάσης: Αναβάθμιση περιαστικού άλσους Γρεβενών με πόρους από το Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

09:01

Σε καθημερινή λειτουργία το πρώτο κατάστημα πώλησης ανθρωποειδών ρομπότ 7S στην Κίνα

08:47

Από την San Miguel στην Πειραϊκή: Η στρατηγική της ΕΖΑ στην μπύρα και το μεγάλο «στοίχημα»

08:30

Τα οκτώ πιο περιζήτητα πτυχία για άμεση πρόσληψη

08:29

Θεσσαλονίκη: Τι πραγματικά αλλάζουν τα 30 εκατ. σε ενέργεια και αξίες ακινήτων

08:25

Πώς προχωρά η ΣΔΙΤ απορριμμάτων στη Ρόδο με ισχυρούς «μνηστήρες»

08:19

Γάμοι αλά Μπόλιγουντ και τουρίστες από την Ινδία - Αποστολάκης για Αλέξη - Ο τρίτος δρόμος της Λούκας και αυτοκριτική για το 2010

08:11

Eλβετικό φράγκο: Τι να γνωρίζετε - Ερωτήσεις και απαντήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider