Νέα features στο Google Translate app

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα features στο Google Translate app
Αναβαθμίζεται η υπηρεσία άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας της εφαρμογής «Μετάφραση Google».

Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Google Translate, το οποίο σας λύνει την γλώσσα αφού σας επιτρέπει να εξερευνείτε άγνωστες περιοχές, να επικοινωνείτε σε διαφορετικές γλώσσες και να κάνετε επαφές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο.

Όσο δε η εφαρμογή εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ποιες είναι όμως οι λειτουργίες αυτές;

Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέο look και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της.

Αν είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις αυτόματες μεταφράσεις μέσω κάμερας, θα είχατε ίσως προσέξει ότι το μεταφρασμένο κείμενο έδειχνε σαν να τρεμοπαίζει λίγο στην οθόνη της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανάγνωση.

Πλέον, το τρεμοπαίξιμο έχει περιοριστεί, κάνοντας έτσι το κείμενο πιο σταθερό και πιο κατανοητό. Σ’ αυτή τη νέα εμφάνιση και οι τρεις λειτουργίες της κάμερας που αφορούν στη μετάφραση είναι τοποθετημένες με βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της εφαρμογής; το instant - το scan, που σκανάρει μια εικόνα, την παγώνει και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει με το δάχτυλό του το κείμενο που θέλει να μεταφράσει, καθώς και το import, που επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν φωτογραφίες από την κάμερα του κινητού, ώστε να μεταφραστεί το κείμενο που περιέχουν.
 

Για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT). Η NMT παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%.

Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες γλώσσες στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή, ακόμη και χωρίς να είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας με το internet. Παράλληλα, όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να πραγματοποιεί υψηλότερης ποιότητας μεταφράσεις. 

Όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές όπου ομιλούνται πολλές γλώσσες, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη γλώσσα του κειμένου που θέλει να μεταφράσει. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την Google η νέα εκδοχή της εφαρμογής σας επιτρέπει να επιλέξετε απλά το «Detect language» για να εντοπίσετε την συγκεκριμένη γλώσσα και, στη συνέχεια, η εφαρμογή Translate να κάνει αυτόματα τη μετάφραση.

Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε στη Νότιο Αμερική, όπου ομιλούνται τόσο τα Πορτογαλικά όσο και τα Ισπανικά και συναντάτε μια πινακίδα για την οποία δεν είστε σίγουροι σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη. Αντί να προσπαθήσετε να μαντέψετε, η εφαρμογή Translate μπορεί πλέον να προσδιορίσει τη γλώσσα και να μεταφράσει το κείμενο της πινακίδας στη γλώσσα της επιλογής σας.  
 

Η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας λαμβάνει πλέον υποστήριξη για 60 ακόμη γλώσσες, όπως η Αραβική, τα Hindi, η Ταϊλανδέζικη και η Βιετναμική. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των 88 γλωσσών που υποστηρίζονται εδώ.
 
Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι, ενώ προηγουμένως μπορούσατε να έχετε μετάφραση μόνο από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα μπορείτε να μεταφράζετε από και σε όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε από Αραβικά σε Γαλλικά ή από Γιαπωνέζικα σε Κινέζικα και ούτω καθεξής. 

Μια από τις αγαπημένες λειτουργίες στην εφαρμογή Google Translate στα κινητά τηλέφωνα, είναι η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας, που σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τον κόσμο στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Είναι ένας «διαισθητικός» τρόπος να κατανοείτε το πού βρίσκεστε και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή όταν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:55

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

15:55

SAFE: Προκαταρκτικό «ναι» στο Ταμείο Άμυνας 150 δισ. ευρώ της ΕΕ

15:47

ΔΥΠΑ: Δύο νέα προγράμματα κατάρτισης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών

15:39

Scope: Περίοδο αναγέννησης διανύουν οι ελληνικές τράπεζες - Από τις πιο κερδοφόρες στην ΕΕ

15:33

Σάντσεθ: Το Ισραήλ πρέπει να αποκλεισθεί από τον διαγωνισμό της Eurovision

15:29

Η Hyperloq εξασφάλισε επένδυση 50.000 ευρώ στο Dragons’ Den Greece

15:26

Παγκόσμια αναγνώριση για την Πειραιώς στα βραβεία “The Banker Technology Awards 2025”

15:18

ΠΟΥ: Ζητά από τα κράτη μέλη του να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά των πανδημιών

15:11

Η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της ΤτΕ

15:04

ΕΤΑΔ: Παραχωρεί στον Δήμο Κω παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Αλικαρνασσό

15:00

Lidl: Μειώνει τις τιμές σε πάνω από 60 προϊόντα έως -22%

14:57

Ενεργειακή εξαγορά 5,7 δισ. δολαρίων από την Blackstone

14:55

Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας: Σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης

14:52

Μαρινάκης για άρση μονιμότητας στο Δημόσιο: Αν φθάσουμε εκεί θα συζητηθεί την ώρα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

14:36

Η Visa και η Ubisoft ανακοινώνουν τριετή στρατηγική συνεργασία

14:32

Κλιματική αλλαγή: Ασυνήθιστο κύμα ζέστης πλήττει την Κεντρική Ασία

14:29

ΔΥΠΑ: Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 vouchers παιδικών κατασκηνώσεων

14:17

Ρωσία: Απαγόρευσε τη Διεθνή Αμνηστία χαρακτηρίζοντάς την «ανεπιθύμητη»

14:08

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Δύο εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν στη Γάζα

13:58

Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου για την αθλητική ακεραιότητα: Συμμαχία με ορίζοντα τη διαφάνεια

13:49

Πυρκαγιά στη Ριτσώνα - Στη μάχη ελικόπτερα και αεροσκάφη

13:47

Κρεμλίνο: Οι εκλογές στη Ρουμανία διεξήχθησαν με «αν μη τι άλλο με περίεργο τρόπο»

13:44

Ιράν σε ΗΠΑ για πυρηνικό πρόγραμμα: Δεν οδηγούν πουθενά οι πιέσεις για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου

13:36

Μπλίνκεν για ουκρανικό: Ο Tραμπ έχει ανεπαρκή κατανόηση των στόχων του Πούτιν

13:33

Εκλογές στην Πολωνία: Νικητής στον α' γύρο ο φιλοευρωπαίος Ράφαλ Τρασκόφσκι

13:26

Ντομπρόβσκις: Η αβεβαιότητα λόγω δασμών σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από τις πιο σκοτεινές ημέρες της πανδημίας

13:25

JP Morgan: Μεταξύ των κορυφαίων επενδυτικών επιλογών η Ελλάδα

13:24

Τυχερά Παίγνια: Ισχυρό ξεκίνημα για το 2025 με άνοδο σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες

13:18

Ο Τραμπ ζητά να διεξαχθεί έρευνα για τη στήριξη που έλαβε η Χάρις από διασημότητες

13:16

Revolut: Επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ στη Γαλλία - Αίτηση για εγχώρια τραπεζική άδεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider