Νέα features στο Google Translate app

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα features στο Google Translate app
Αναβαθμίζεται η υπηρεσία άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας της εφαρμογής «Μετάφραση Google».

Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Google Translate, το οποίο σας λύνει την γλώσσα αφού σας επιτρέπει να εξερευνείτε άγνωστες περιοχές, να επικοινωνείτε σε διαφορετικές γλώσσες και να κάνετε επαφές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο.

Όσο δε η εφαρμογή εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ποιες είναι όμως οι λειτουργίες αυτές;

Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέο look και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της.

Αν είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις αυτόματες μεταφράσεις μέσω κάμερας, θα είχατε ίσως προσέξει ότι το μεταφρασμένο κείμενο έδειχνε σαν να τρεμοπαίζει λίγο στην οθόνη της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανάγνωση.

Πλέον, το τρεμοπαίξιμο έχει περιοριστεί, κάνοντας έτσι το κείμενο πιο σταθερό και πιο κατανοητό. Σ’ αυτή τη νέα εμφάνιση και οι τρεις λειτουργίες της κάμερας που αφορούν στη μετάφραση είναι τοποθετημένες με βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της εφαρμογής; το instant - το scan, που σκανάρει μια εικόνα, την παγώνει και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει με το δάχτυλό του το κείμενο που θέλει να μεταφράσει, καθώς και το import, που επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν φωτογραφίες από την κάμερα του κινητού, ώστε να μεταφραστεί το κείμενο που περιέχουν.
 

Για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT). Η NMT παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%.

Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες γλώσσες στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή, ακόμη και χωρίς να είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας με το internet. Παράλληλα, όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να πραγματοποιεί υψηλότερης ποιότητας μεταφράσεις. 

Όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές όπου ομιλούνται πολλές γλώσσες, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη γλώσσα του κειμένου που θέλει να μεταφράσει. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την Google η νέα εκδοχή της εφαρμογής σας επιτρέπει να επιλέξετε απλά το «Detect language» για να εντοπίσετε την συγκεκριμένη γλώσσα και, στη συνέχεια, η εφαρμογή Translate να κάνει αυτόματα τη μετάφραση.

Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε στη Νότιο Αμερική, όπου ομιλούνται τόσο τα Πορτογαλικά όσο και τα Ισπανικά και συναντάτε μια πινακίδα για την οποία δεν είστε σίγουροι σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη. Αντί να προσπαθήσετε να μαντέψετε, η εφαρμογή Translate μπορεί πλέον να προσδιορίσει τη γλώσσα και να μεταφράσει το κείμενο της πινακίδας στη γλώσσα της επιλογής σας.  
 

Η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας λαμβάνει πλέον υποστήριξη για 60 ακόμη γλώσσες, όπως η Αραβική, τα Hindi, η Ταϊλανδέζικη και η Βιετναμική. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των 88 γλωσσών που υποστηρίζονται εδώ.
 
Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι, ενώ προηγουμένως μπορούσατε να έχετε μετάφραση μόνο από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα μπορείτε να μεταφράζετε από και σε όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε από Αραβικά σε Γαλλικά ή από Γιαπωνέζικα σε Κινέζικα και ούτω καθεξής. 

Μια από τις αγαπημένες λειτουργίες στην εφαρμογή Google Translate στα κινητά τηλέφωνα, είναι η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας, που σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τον κόσμο στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Είναι ένας «διαισθητικός» τρόπος να κατανοείτε το πού βρίσκεστε και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή όταν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:33

Αδιέξοδο στη διάσωση της Spirit Aviation, καταρρέει η μετοχη

18:18

Βρέθηκε το αγαλματίδιο Όσκαρ για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mr. Nobody Against Putin»

18:05

SOS από την Chevron για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου

17:46

Δεν αποκλείεται να δούμε μια μεγάλη αλλαγή στις Magnificent 7

17:30

Πυροσβεστική: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες

17:09

«Χτίζει» πάνω στο ρεκόρ της η Wall Street με τη βοήθεια της Apple

16:55

Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT

16:35

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

16:22

Ακρίβεια: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά, νέο κύμα ανατιμήσεων «βλέπει» η βιομηχανία τροφίμων

16:07

Υπ. Κλιματικής Κρίσης για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, οι ποινές για τους παραβάτες

15:50

Ιράν: Έστειλε νέα πρόταση, μέσω Πακιστάν, για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

15:31

ΟΗΕ: Ο νέος νόμος για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ διαιωνίζει τη φυλετική διάκριση

15:16

Estee Lauder: Σχεδιάζει έως και 3.000 ακόμη απολύσεις, αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

14:55

Αραγτσί: Οι ΗΠΑ ψεύδονται για το κόστος του πολέμου - Τετραπλάσιο το τίμημα

14:42

Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

14:37

Exxon-Chevron: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τριμήνου παρά το Ιράν

14:29

Κοντογεώργης: Μια σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε

14:06

Πρωτομαγιά με συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη - Εκατοντάδες προσαγωγές, αποκλεισμός της πλατείαςΤαξίμ

13:56

Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιράν: Η Τεχεράνη δεν αποχώρησε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

13:40

Πετρέλαιο: Οδεύει προς δεύτερη νικηφόρα εβδομάδα με φόντο τον αποκλεισμό των Στενών

13:21

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτομαγιά - Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

13:18

Νέα ισχυρή άνοδος του γεν - Προειδοποιήσεις για παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές

12:57

Τσίπρας: Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα

12:49

Καμερούν: 14 νεκροί σε «μάχη» ανάμεσα στον στρατό και αυτονομιστές στο αγγλόφωνο τμήμα της χώρας

12:34

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Θα εργαστούμε για να ανακτήσουμε κάθε σπιθαμή της κατεχόμενης γης μας

12:27

Γάλλος ΥΠΕΞ: Το αμερικανικό σχέδιo για τα Στενά δεν είναι ανταγωνιστικό στη γαλλοβρετανική πρωτοβουλία

12:06

«Πόλεμος» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας: Οι πιο ανθεκτικές και οι πιο ευάλωτες μετοχές στο γεωπολιτικό σοκ

11:47

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

11:41

Ουκρανία: Στο υψηλότερο επίπεδο τον Απρίλιο τα ρωσικά πλήγματα με drones

11:35

Παπασταύρου: Οι τιμές ρεύματος τον Μάιο παρέμειναν σταθερές - Δεν είμαστε σε επίπεδο επιδότησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider