Νέα features στο Google Translate app

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα features στο Google Translate app
Αναβαθμίζεται η υπηρεσία άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας της εφαρμογής «Μετάφραση Google».

Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Google Translate, το οποίο σας λύνει την γλώσσα αφού σας επιτρέπει να εξερευνείτε άγνωστες περιοχές, να επικοινωνείτε σε διαφορετικές γλώσσες και να κάνετε επαφές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο.

Όσο δε η εφαρμογή εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ποιες είναι όμως οι λειτουργίες αυτές;

Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέο look και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της.

Αν είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις αυτόματες μεταφράσεις μέσω κάμερας, θα είχατε ίσως προσέξει ότι το μεταφρασμένο κείμενο έδειχνε σαν να τρεμοπαίζει λίγο στην οθόνη της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανάγνωση.

Πλέον, το τρεμοπαίξιμο έχει περιοριστεί, κάνοντας έτσι το κείμενο πιο σταθερό και πιο κατανοητό. Σ’ αυτή τη νέα εμφάνιση και οι τρεις λειτουργίες της κάμερας που αφορούν στη μετάφραση είναι τοποθετημένες με βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της εφαρμογής; το instant - το scan, που σκανάρει μια εικόνα, την παγώνει και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει με το δάχτυλό του το κείμενο που θέλει να μεταφράσει, καθώς και το import, που επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν φωτογραφίες από την κάμερα του κινητού, ώστε να μεταφραστεί το κείμενο που περιέχουν.
 

Για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT). Η NMT παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%.

Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες γλώσσες στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή, ακόμη και χωρίς να είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας με το internet. Παράλληλα, όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να πραγματοποιεί υψηλότερης ποιότητας μεταφράσεις. 

Όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές όπου ομιλούνται πολλές γλώσσες, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη γλώσσα του κειμένου που θέλει να μεταφράσει. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την Google η νέα εκδοχή της εφαρμογής σας επιτρέπει να επιλέξετε απλά το «Detect language» για να εντοπίσετε την συγκεκριμένη γλώσσα και, στη συνέχεια, η εφαρμογή Translate να κάνει αυτόματα τη μετάφραση.

Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε στη Νότιο Αμερική, όπου ομιλούνται τόσο τα Πορτογαλικά όσο και τα Ισπανικά και συναντάτε μια πινακίδα για την οποία δεν είστε σίγουροι σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη. Αντί να προσπαθήσετε να μαντέψετε, η εφαρμογή Translate μπορεί πλέον να προσδιορίσει τη γλώσσα και να μεταφράσει το κείμενο της πινακίδας στη γλώσσα της επιλογής σας.  
 

Η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας λαμβάνει πλέον υποστήριξη για 60 ακόμη γλώσσες, όπως η Αραβική, τα Hindi, η Ταϊλανδέζικη και η Βιετναμική. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των 88 γλωσσών που υποστηρίζονται εδώ.

 

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι, ενώ προηγουμένως μπορούσατε να έχετε μετάφραση μόνο από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα μπορείτε να μεταφράζετε από και σε όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε από Αραβικά σε Γαλλικά ή από Γιαπωνέζικα σε Κινέζικα και ούτω καθεξής. 

Μια από τις αγαπημένες λειτουργίες στην εφαρμογή Google Translate στα κινητά τηλέφωνα, είναι η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας, που σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τον κόσμο στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Είναι ένας «διαισθητικός» τρόπος να κατανοείτε το πού βρίσκεστε και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή όταν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:03

ΟΗΕ: Διακρίνει τεράστια δυνητικά οφέλη αλλά και μεγάλους κινδύνους από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

15:03

Κικίλιας: «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι πολυτέλεια για την ελληνική οικογένεια, είναι ανάγκη»

15:00

Γραφείο Προϋπολογισμού: Ανθεκτική η οικονομία παρά την κρίση – Κίνδυνος ο πληθωρισμός

14:58

Όσοι παραμένουν ψύχραιμοι, σε συνθήκες κρίσης, συνδέονται από 6 χαρακτηριστικά

14:51

Visa Infinite Reimagined: Προσαρμοσμένη στις ανάγκες της νέας γενιάς πελατών υψηλών απαιτήσεων

14:48

Αναστασιάδης: Άνανδρο και τυφλό το χτύπημα - Ακατανόητο το πώς έχουν επιλεγεί οι στόχοι

14:40

EasyJet: Εγκαινιάζει τη θερινή συλλογή δωρεών για τη στήριξη του Ταμείου Ανάγκης για τα παιδιά της Unicef

14:39

PROTO Gamma: Η νέα έκφραση της ταχύτητας από την ena athletics

14:30

Ανατιμήσεις 6% στα φρέσκα τρόφιμα - Να γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν τον πρωτογενή τομέα στις συσκέψεις για την ακρίβεια

14:29

Vodafone: Η υψηλότερη βελτίωση δικτύου κινητής από το 2023 στην Ελλάδα

14:26

Πορτογαλία: Σε κόκκινο συναγερμό η Λισαβόνα και άλλες περιφέρειες λόγω καύσωνα

14:24

Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των αγροτικών πληρωμών το α’ εξάμηνο - Έως 15 Ιουλίου ανοίγει το νέο ΟΣΔΕ

14:21

Στα ίδια επίπεδα οι χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Ιούλιο

14:19

ΥΠΕΝ: Νέα έργα 16,6 εκατ. ευρώ σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Αν. Μακεδονία για αντιμετώπιση της λειψυδρίας

14:11

Τα Public επενδύουν στην αγορά των AI συσκευών και φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινότητα

14:11

Δήμας: «Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή των τριών ανισόπεδων κόμβων στον Σκαραμαγκά»

13:57

Δίκη για Τέμπη: Κατηγορούμενος ζήτησε διορισμό δικηγόρου - Διέκοψε για τη Δευτέρα το δικαστήριο

13:56

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Βασίλης Λεβέντης

13:54

Ο πρωθυπουργός του Βατικανού εξήρε την κυπριακή προεδρία στην ΕΕ

13:52

Μητσοτάκης: «Μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή νέας τρομοκρατίας - Θα σας βρούμε και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη»

13:51

Το Μουντιάλ σκοράρει και στις εφαρμογές γνωριμιών, προκαλώντας αύξηση της χρήσης των apps

13:49

Μαθιός Πυρίμαχα: Διατήρηση της αυξητικής τροχιάς του τζίρου το 2025 - Στρατηγική εστίαση στην εξωστρέφεια

13:46

Κατς: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα «επ' αόριστον»

13:46

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για δύο πλημμελήματα και αναβάθμιση σε κακούργημα ζητά ο εισαγγελέας

13:42

Πυρκαγιά σε κτίριο κατοικιών στην Αμβέρσα - Αναφορές για πολλούς νεκρούς

13:38

Σουρωτή: Ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας

13:38

Έρευνα EY για την ελληνική επιχειρηματικότητα: Προθέσεις για επενδύσεις και προσλήψεις παρά την αυξημένη αβεβαιότητα

13:35

Η IDE υπογράφει σύμβαση με τη MBDA Deutschland για τη ζεύξη δεδομένων του πυραύλου DEFENDAIR

13:30

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έπληξε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου και εργοστάσιο εξαρτημάτων για πυραύλους

13:16

Παγκόσμιο ράλι εξαγορών το πρώτο εξάμηνο: Οι συμφωνίες έφτασαν τα 2,6 τρισ. δολάρια


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider