Νέα features στο Google Translate app

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέα features στο Google Translate app
Αναβαθμίζεται η υπηρεσία άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας της εφαρμογής «Μετάφραση Google».

Μεγάλη δημοφιλία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Google Translate, το οποίο σας λύνει την γλώσσα αφού σας επιτρέπει να εξερευνείτε άγνωστες περιοχές, να επικοινωνείτε σε διαφορετικές γλώσσες και να κάνετε επαφές που θα ήταν αδύνατο να γίνουν με άλλο τρόπο.

Όσο δε η εφαρμογή εξελίσσεται και εμπλουτίζεται με νέες λειτουργίες κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Ποιες είναι όμως οι λειτουργίες αυτές;

Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέο look και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της.

Αν είχατε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τις αυτόματες μεταφράσεις μέσω κάμερας, θα είχατε ίσως προσέξει ότι το μεταφρασμένο κείμενο έδειχνε σαν να τρεμοπαίζει λίγο στην οθόνη της συσκευής σας, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανάγνωση.

Πλέον, το τρεμοπαίξιμο έχει περιοριστεί, κάνοντας έτσι το κείμενο πιο σταθερό και πιο κατανοητό. Σ’ αυτή τη νέα εμφάνιση και οι τρεις λειτουργίες της κάμερας που αφορούν στη μετάφραση είναι τοποθετημένες με βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της εφαρμογής; το instant - το scan, που σκανάρει μια εικόνα, την παγώνει και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει με το δάχτυλό του το κείμενο που θέλει να μεταφράσει, καθώς και το import, που επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν φωτογραφίες από την κάμερα του κινητού, ώστε να μεταφραστεί το κείμενο που περιέχουν.
 

Για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT). Η NMT παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%.

Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες γλώσσες στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή, ακόμη και χωρίς να είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας με το internet. Παράλληλα, όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να πραγματοποιεί υψηλότερης ποιότητας μεταφράσεις. 

Όταν ταξιδεύει κάποιος στο εξωτερικό, ειδικά σε περιοχές όπου ομιλούνται πολλές γλώσσες, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη γλώσσα του κειμένου που θέλει να μεταφράσει. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την Google η νέα εκδοχή της εφαρμογής σας επιτρέπει να επιλέξετε απλά το «Detect language» για να εντοπίσετε την συγκεκριμένη γλώσσα και, στη συνέχεια, η εφαρμογή Translate να κάνει αυτόματα τη μετάφραση.

Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε στη Νότιο Αμερική, όπου ομιλούνται τόσο τα Πορτογαλικά όσο και τα Ισπανικά και συναντάτε μια πινακίδα για την οποία δεν είστε σίγουροι σε ποια γλώσσα είναι γραμμένη. Αντί να προσπαθήσετε να μαντέψετε, η εφαρμογή Translate μπορεί πλέον να προσδιορίσει τη γλώσσα και να μεταφράσει το κείμενο της πινακίδας στη γλώσσα της επιλογής σας.  
 

Η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας λαμβάνει πλέον υποστήριξη για 60 ακόμη γλώσσες, όπως η Αραβική, τα Hindi, η Ταϊλανδέζικη και η Βιετναμική. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των 88 γλωσσών που υποστηρίζονται εδώ.

 

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι, ενώ προηγουμένως μπορούσατε να έχετε μετάφραση μόνο από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα μπορείτε να μεταφράζετε από και σε όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε από Αραβικά σε Γαλλικά ή από Γιαπωνέζικα σε Κινέζικα και ούτω καθεξής. 

Μια από τις αγαπημένες λειτουργίες στην εφαρμογή Google Translate στα κινητά τηλέφωνα, είναι η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας, που σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τον κόσμο στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Είναι ένας «διαισθητικός» τρόπος να κατανοείτε το πού βρίσκεστε και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή όταν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:21

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις εισαγωγής 40 νέων σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

10:15

Σπόροι τσία ή ελληνική φακή; Ο μύθος και το πανέξυπνο μάρκετινγκ πίσω από τα πανάκριβα «υπερτρόφιμα»

10:07

Γερμανία: Σημάδια βελτίωσης στο καταναλωτικό κλίμα

09:53

Διπλασιάστηκαν από το 1990 ως σήμερα οι ψυχικές διαταραχές παγκοσμίως - Αύξηση και στην Ελλάδα

09:47

Σκέρτσος: Σημαντική η πρόοδος στην ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων την περίοδο 2019 - 2026

09:37

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την αναίρεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

09:32

Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά την τριήμερη πτώση

09:04

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δηλώνει «αποφασισμένη» να επιβάλει αλλαγή στην Κούβα

08:53

Τουρκία: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει «απόπειρα πραξικοπήματος»

08:48

Η οικογένεια των 15,5 δισ. ευρώ από το τσιμέντο

08:47

Gen Z: Τα ψυχικά προβλήματα έχουν διπλασιαστεί στους νέους την τελευταία δεκαετία

08:44

Λίβανος: Νεκροί δύο άντρες από ισραηλινά πυρά

08:32

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Final 4 της Αθήνας - Απόλυτα ελεγχόμενη η μετακίνηση των φιλάθλων

08:21

Ρωσία: Κατέρριψε ουκρανικά drones που κατευθύνονταν σε Μόσχα και Γιαροσλάβλ

08:14

Γάζα: «Καταστροφική» ανθρωπιστική κρίση καταγγέλλουν ΜΚΟ

08:10

Επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 160 νεκροί, 671 ύποπτα κρούσματα

08:05

Tetra Pak Ελλάς: Διατηρεί τον τζίρο πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ και ποντάρει σε συσκευασίες νέας γενιάς

07:55

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σήμερα για εξηγήσεις 11 βουλευτές

07:48

Quest: Ισχυρή ρευστότητα και διάθεση για εξαγορές - Οι κλάδοι που έδωσαν ώθηση

07:42

Ο Τραμπ στέλνει 5.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία

07:32

Ο Ντοστογιέφσκι… πάει στην Καρυστιανού - Ο Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα της «Μπάρτσα» - Ο «καθαρός διάδρομος» της ΝΔ

07:19

Συγκρατημένη αισιοδοξία ΗΠΑ για την επίτευξη προόδου στις διπλωματικές διεργασίες με το Ιράν

07:11

Ρεύμα: Πώς τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν 1,23 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια

07:08

ΜΕΤΚΑ: «Stay tuned» για το IPO στο Χρηματιστήριο - Έρχονται ανάπτυξη και εκπλήξεις

07:02

Ενεργειακός πυρετός αυξήσεων - Η Eurobank στο δρόμο του μεταξιού - Η τρελή ζήτηση

07:00

Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ανοιχτή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η νέα ρύθμιση των 72 δόσεων - Oι προϋποθέσεις και οι «κόφτες»

23:59

Πύργος του Άιφελ: Τμήμα της παλιάς σκάλας πουλήθηκε για 450.000 ευρώ σε δημοπρασία

23:47

Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία ζητούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Μπεν Γκβιρ

23:36

Ο Λευκός Οίκος αναβάλλει υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος για ΑΙ από Τραμπ

23:24

«Όχι» από Γαλλία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ

reader insider