Τσακλόγλου: Μέχρι το 2027 δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακλόγλου: Μέχρι το 2027 δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης
Όρια συνταξιοδότησης, εργαζόμενοι συνταξιούχοι και «προσωπική διαφορά», στο μενού του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Π. Τσακλόγλου.

Ο Πάνος Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εστίασε στα όρια συνταξιοδότησης, τους εργαζόμενους συνταξιούχους και την «προσωπική διαφορά», ξεκαθαρίζοντας πως «μέχρι το 2027 δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης» και τόνισε ότι το 2026 θα ληφθούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για να εξεταστεί το όριο.

«Αυτό που ενδιαφέρει το σύστημα δεν είναι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα, αλλά το πότε αναμένεται να βγουν στη σύνταξη» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επεσήμανε την μεγάλη σημασία του προσδόκιμου ζωής. Σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Πάνος Τσακλόγλου σημείωσε πως: «με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο υπήρχε μία περικοπή της σύνταξης της τάξης του 30% εάν κάποιος ήθελε να εργαστεί. Αυτό μας δημιουργούσε προβλήματα σε μεγάλο βαθμό και ήταν απαγορευτικό. Αυτό που έχει αλλάξει τώρα είναι ότι έχουμε βάλει ένα ανταποδοτικό μέτρο».

Ακόμη πρόσθεσε ότι τα νούμερα όσων έχουν δηλώσει εργαζόμενοι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή, ήταν τα αναμενόμενα για τη διετία και έγιναν μέσα σε δύο μήνες. Στη συνέχεια ανέλυσε το τι γίνεται με τις συντάξεις χηρείας. Για την προσωπική διαφορά ανέφερε ότι «η προσωπική διαφορά, υπάρχει με τον νόμο Κατρούγκαλου» και συμπλήρωσε ότι είναι κάτι που δημιούργησε μία συγκεκριμένη κυβέρνηση, και παρά τα όσα υπόσχεται η αντιπολίτευση είναι πολύ δύσκολο να διευθετηθεί.

Επιπλέον μίλησε για τις εκκρεμείς και τις ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις και δήλωσε ότι είναι ορισμένες περιπτώσεις που είναι ακόμη εκκρεμείς οι συντάξεις για 2-3 χρόνια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι διευθετημένες οι συντάξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 24 Μαΐου

Μητσοτάκης: Πολλές πολυεθνικές παίζουν «παιχνιδάκια» - Απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση

Ακρίβεια: Οι αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών που μπαίνουν στο στόχαστρο – Τι ζητά από την ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider