Οι τρεις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες και αφορούν όλους τους ρόλους εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τρεις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες και αφορούν όλους τους ρόλους εργασίας
Oι θέσεις στις πωλήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στη διοίκηση γραφείου χρειάζονται  μεταβιβάσιμες δεξιότητες όπως γραφή, διαχείριση, στρατηγική και γνώσεις πληροφορικής που θα παραμείνουν εφαρμόσιμες παρά την αλλαγή σε άλλον ρόλο εργασίας.

Οι εργοδότες στις μέρες μας χρειάζονται ευελιξία και δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν από μια θέση σε μια άλλη. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες «μεταβιβάσιμες» δεξιότητες που αναζητούν όλοι οι εργοδότες και όποιος τις έχει διατηρεί προβάδισμα στην αναζήτηση ευκαιριών εργασίας.

Σύμφωνα με την ManpowerGroup, οι σημερινές και μελλοντικές θέσεις εργασίας δεν αφορούν αυτό που ήδη γνωρίζουμε, αλλά αυτό που είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε για τις ανάγκες του αύριο.

Οι θέσεις στις πωλήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στη διοίκηση γραφείου χρειάζονται μεταβιβάσιμες δεξιότητες όπως γραφή, διαχείριση, στρατηγική και γνώσεις πληροφορικής που θα παραμείνουν εφαρμόσιμες παρά την αλλαγή σε άλλον ρόλο εργασίας.

Δυνατότητα συνεχούς μάθησης

Από όλες τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες, η δυνατότητα μάθησης είναι η βάση. Είναι η επιθυμία και η ικανότητα να μαθαίνετε και να αναπτύσσεστε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας σας. Για να διατηρήσετε τη δεξιότητα της μάθησης ενεργή, αφιερώστε χρόνο στο διάβασμα και την ενημέρωση σχετικά με τα νέα του κλάδου σας και όχι μόνο.

Ηγετικές ικανότητες

Κάθε ηγέτης είναι διαφορετικός και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. Όμως ο ηγέτης, που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση εφαρμόζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις, διαθέτει πολύτιμες μεταβιβάσιμες δεξιότητες. Σύμφωνα με τη θεωρία επιχειρηματικής ηγεσίας «Situational Leadership», οι ικανοί ηγέτες γνωρίζουν πώς να αντιλαμβάνονται τις διαφορετικές ανάγκες των ατόμων και να παρέχουν την κατάλληλη προσέγγιση βάσει του επιπέδου εμπειρίας, της δυσκολίας της εργασίας και της εκάστοτε συνθήκης. Εκείνοι που μπορούν να παρέχουν αυτό το είδος ευέλικτης ηγεσίας μπορούν να αλλάζουν με ευκολία περιβάλλοντα και για τον λόγο αυτό έχουν μεγάλη ζήτηση.

Ομαδικό πνεύμα

Μπορεί η αυτοματοποίηση να βοηθά με ποικίλους τρόπους στην εκπόνηση των εργασιών, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με τα άτομα και τις ομάδες. Σε μια ομάδα, υπάρχουν άτομα που θα τηρούν τις υποχρεώσεις τους, ενώ άλλοι θα είναι λιγότερο αποδοτικοί. Η ομάδα πρέπει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις, ώστε να μην επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα των μελών της. Το να είστε μέλος μιας ομάδας και να διαθέτετε ομαδικό πνεύμα, ηγετικές, οργανωτικές δεξιότητες και γενικότερα soft skills είναι χαρακτηριστικά τα οποία σας καθιστούν περιζήτητους στην αγορά εργασίας.

Η ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων μπορεί να έχει άμεσο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην καριέρα του κάθε υποψήφιου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται τον Απρίλιο τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα»

Ολοήμερα Δημοτικά: Αλλαγές στα σχολικά ωράρια – Πότε θα φεύγουν οι μαθητές

Οι 9 πιο «must» ταξιδιωτικές εμπειρίες του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider