Γιατί η gaming εμπειρία συνιστά κριτήριο πρόσληψης για τους νέους υποψήφιους

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η gaming εμπειρία συνιστά κριτήριο πρόσληψης για τους νέους υποψήφιους
Οι νέες τάσεις της αγοράς εργασίας έχουν πιο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τη ManpowerGroup, ιδιαίτερα για τη Γενιά Ζ, που δεν είναι απλώς εξοικειωµένη µε το Διαδίκτυο, αλλά ταυτίζεται µε αυτό.

Σε έναν κόσμο όπου η αυτοματοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά και «οδηγούν» το μέλλον.

Οι νέες τάσεις της αγοράς εργασίας έχουν πιο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τη ManpowerGroup, ιδιαίτερα για τη Γενιά Ζ (όσοι γεννήθηκαν µεταξύ 1998 και 2015), που δεν είναι απλώς εξοικειωµένη µε το Διαδίκτυο, αλλά ταυτίζεται µε αυτό.

Ταυτόχρονα οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού οδηγούν τις εταιρείες στην αναζήτηση εργαζόμενων εκτός αγοράς, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, οι βασικές τάσεις που καθορίζουν το Μέλλον της Απασχόλησης διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα εντοπίζονται σε πέντε βασικούς άξονες:

Έλλειψη Ταλέντου

Η δυσκολία για εύρεση ταλέντων είναι αυξημένη, με το ποσοστό να φτάνει στο 77% για την Ελλάδα – ίδιο ποσοστό με τον Παγκόσμιο Μέσο Όρο – σύμφωνα με την Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου Manpower.

Νέες Δεξαμενές Ταλέντων

Οι Έλληνες εργοδότες στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη, αξιοποιούν νέες δεξαμενές για εύρεση ταλέντων. Συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο, αναφέρουν στην τελευταία Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup ότι ήταν πιο πρόθυμοι να προσλάβουν μακροχρόνια άνεργους (32%), υποψηφίους που δεν πληρούν όλες τις απαραίτητες προσωπικές δεξιότητες (24%) και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν εργασία ή αλλαγή καριέρας (16%).

Πλεονέκτημα Προσωπικών Δεξιοτήτων

Αν και η εύρεση ταλέντων με την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση παραμένει μια πρόκληση, οι προσωπικές δεξιότητες αποτελούν σημαντική προτεραιότητα και βρίσκονται σε ζήτηση. Οι Έλληνες εργοδότες προσδιορίζουν για τη κάθε γενιά ποιες είναι αυτές που αναζητούν περισσότερο. Στην πρώτη θέση για τη Γενιά Ζ και τους Millennials βρίσκονται οι δεξιότητες της Συνεργασίας και Ομαδικότητας (30%) και της Επίλυσης Προβλημάτων (27%) αντίστοιχα. Ενώ, η Ηγεσία (26%) και η Εκπαίδευση (23%) είναι οι πιο σημαντικές προσωπικές δεξιότητες για τη Γενιά X και τους Baby Boomers.

Το Μέλλον της Εργασίας Συνδέεται με το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα

Η παγκόσμια επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής οδηγεί το 70% των εργοδοτών παγκοσμίως - 68% για Ελλάδα - να προσλαμβάνουν ήδη ή να σχεδιάζουν ενεργά να προσλάβουν ανθρώπινο δυναμικό σε πράσινες θέσεις.

Σημασία των gaming δεξιοτήτων

Η gaming εμπειρία αποκτά σημαντική σημασία καθώς όπως δείχνει η Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης, οι προσωπικές δεξιότητες, όπως η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και η ανθεκτικότητα αναπτύχθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού αθλητισμού και του gaming. Αυτό οδήγησε τους μισούς εργοδότες παγκοσμίως να λαμβάνουν υπόψη την gaming εμπειρία όταν προσλαμβάνουν νέους υποψήφιους και το 65% να τη λάβουν σημαντικά στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δωρεάν κατάρτιση σε νέους πτυχιούχους με πρόσληψη σε επιχειρήσεις- Τι προσφέρει το πρόγραμμα Skills4Jobs

ManpowerGroup: Θετικές οι προοπτικές προσλήψεων στον κλάδο της πληροφορικής

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider