5.300 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2021 - Σε ποιους τομείς θα προκηρυχθούν οι νέες θέσεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
5.300 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2021 - Σε ποιους τομείς θα προκηρυχθούν οι νέες θέσεις
Οι νέοι διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν θα αφορούν κυρίως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης και τους ΟΤΑ ανά την επικράτεια.

Τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2021 υπέργραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι νέοι διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν θα αφορούν κυρίως τον τομέα της Υγείας (που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), της Παιδείας (πρωτοβάθμια , δευτεροβάθμια εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή), καθώς και της Δημόσιας Διοίκησης (εφορίες, τελωνεία, πολιτική προστασία, υπηρεσίες ασύλου, φορείς υπουργείων).

Στη «δεξαμενή» των νέων προσλήψεων μονίμων περιλαμβάνονται και οι ένστολοι από τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, όπως επίσης και οι προσλήψεις στον ΟΤΑ από διαγωνισμούς ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών.

Τέλος, χιλιάδες συμβάσεις θα συνάψουν δήμοι και περιφέρειες της χώρας με το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, το οποίο περιλαμβάνει έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, τον επόμενο χρόνο εγκρίνονται:

  • 4.015 προσλήψεις τακτικού προσωπικού
  • 145 προσλήψεις νομικών συμβούλων – δικηγόρων
  • 123 προσλήψεις ατόμων ως εποχικό προσωπικό.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν 1.047 προσλήψεις προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ μέσω ΚΑΠ.

Σημειώνεται πως από τον ετήσιο προγραμματισμό εξαιρούνται οι έκτακτες προσλήψεις προσωπικού στους δήμους για τις οποίες απαιτείται η έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ, αλλά και οι προσλήψεις για την κάλυψη αμιγώς εποχικών αναγκών (πυροπροστασία, κατασκηνώσεις, ναυαγοσώστες κλπ)

«Σήμερα για πρώτη φορά κάνουμε πράξη τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας συμβάλλουμε στην αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σχεδίων δράσης των δημοσίων φορέων και στην πιο ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στην υπογραφή παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider