INSIDE OUT

Φωτιές: Από την κανονικότητα στη νέα πραγματικότητα – Η «διαπλοκή» στον ΣΥΡΙΖΑ

23-08-2023 | 06:54
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φωτιές: Από την κανονικότητα στη νέα πραγματικότητα – Η «διαπλοκή» στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι φωτιές έβαψαν τον ουρανό πορτοκαλί και η κάπνα στη μισή χώρα δημιουργεί μια ανυπόφορη ατμόσφαιρα. Εφιάλτης χωρίς τέλος, αγωνία για εκείνους που έχασαν το βιος τους μέσα σε λίγες ώρες, θρήνος για αυτούς που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για μια καλύτερη ζωή και πέθαναν στα αζήτητα στο δάσος της Δαδιάς.

«Είναι μια νέα πραγματικότητα» διαπίστωσε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας για τις καταστροφικές φωτιές, που δεν λένε να σβήσουν. «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο», είπε. «Η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα και δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέτωπο των πυρκαγιών και σε κανένα τέτοιο μέτωπο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών», σημείωσε.

Ο Μαρινάκης απέφυγε να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά – βλέπετε – ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός, ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Και μίλησαν για προσβολή των πολιτών, χρεώνοντας αλαζονεία και αμετροέπεια στα κυβερνητικά στελέχη.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί ως όχημα τις φυσικές καταστροφές για να αναδείξει την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Έχει ξαναγίνει. Άλλωστε θα μπορούσε να υπενθυμίσει πόσο καλύτερα λειτουργούσε το κράτος επί των ημερών της.

Στη Βουλή οι φωτιές

Όλες οι καταστροφές στην Ελλάδα καταλήγουν κάπου. Κάποιες στη Δικαιοσύνη. Αλλά οι περισσότερες στη Βουλή. Έτσι, λοιπόν και για τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών, θα γίνει συζήτηση εκεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συζήτηση προ ημερησίας σε επίπεδο Αρχηγών, η κυβέρνηση απάντησε ότι θα γίνει με πρωτοβουλία Μητσοτάκη.

«Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό ''ακτιβισμό''. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και το «βρώμικο» ΑΕΠ

Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνάει από τον σεβασμό των Κανόνων Δικαίου, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την «πόρτα» σε Ράμα στη Σύνοδο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα. Ο Ράμα απάντησε με όψιμα «καρφάκια», σε ένα διάλειμμα, από τα σοβαρά του καθήκοντα να κόβει βόλτες με τη Μελόνι και σταμπάροντας τζαμπατζήδες Ιταλούς τουρίστες στην Αλβανία.

Αλλά πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται μια χώρα για το Κράτος Δικαίου και την «ευρωπαϊκή της πορεία», όταν το μισό (πραγματικό) ΑΕΠ της βασίζεται στα ναρκωτικά; Ρητορικό το ερώτημα.

«Κάηκε» το debate στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι υποψήφιοι για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ ποστάρουν στα social media για τις πυρκαγιές, αλλά δεν λένε κουβέντα για εκείνο το debate που θα έκαναν μεταξύ τους.

Υπάρχει μια άρνηση, ένα ίσως, ένα ναι και ένα «μάλλον ναι». Έχουν χρόνο…

Τζουμπάκας, Αχτσιόγλου και «διαπλοκή» στην Κουμουνδούρου

Το είπε ο Στέφανος Τζουμάκας: «Προσπαθεί η ελληνική διαπλοκή και η επιχειρηματική τάξη, ένα μέρος της, να εισέλθουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσουν ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος» (μιλώντας στο «Kontra»).

Και η Έφη Αχτσιόγλου ρωτήθηκε αν είναι «διαπλεκόμενη» για να απαντήσει: «Από τη θέση της υπουργού Εργασίας συγκρουόμουν σχεδόν καθημερινά με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα… Η πορεία μου είναι γνωστή. Δεν πρόκειται, τώρα, να δώσω διαπιστευτήρια σε παραδοξολόγους των οποίων η γνώμη δεν με αφορά, ούτε να ασχοληθώ με μηχανισμούς μιντιακούς ή σοσιαλμιντιακούς που τροφοδοτούν ή και αναπαράγουν τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας» (μιλώντας στο iEidiseis).

Σίγουρα συζητούν για να κάνουν debate μεταξύ τους;

Μύκονος είναι μόνο μία

Για όσους δεν γνωρίζουν - ούτε εμείς είναι αλήθεια – απάντηση στην κλιματική κρίση, στη ρίζα της δίνει η Αθήνα. «Εμείς, εδώ και χρόνια, έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην καρδιά της», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. Μίλησε για ελεύθερο ποιοτικό και πράσινο δημόσιο χώρο.

Τη φροντίδα του Λυκαβηττού, του Εθνικού Κήπου, τη δημιουργία νέων μεγάλων πάρκων -όπως στο Κοροπούλη όπου κατεδαφίστηκε ένα παλιό εργοστάσιο - το πάρκο Έλενας Βενιζέλου, το κλιματικό έργο της Πανεπιστημίου με τη φύτευση δεκάδων νέων δέντρων και χρήση ψυχρών υλικών. Και έρχεται και η Διπλή Ανάπλαση με μεγάλους χώρους πρασίνου στον Βοτανικό και τους Αμπελόκηπους.

Και με την ίδια φιλοσοφία, ο Δήμος αντιμετωπίζει την ηχορύπανση. «Πέρυσι στο Γκάζι δώσαμε μάχη. Είχαμε πει τότε ότι «το Γκάζι δεν θα γίνει Μύκονος» και δεν έγινε», θύμισε. Φυσικά, άλλο οι απομιμήσεις και άλλο το original.

Μάλιστα, έδωσε και ιδέες. Θα έβλεπε – είπε – με καλό μάτι «κίνημα της πετσέτας» να μεταφερθεί από τις παραλίες στην πόλη, για την παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα. Pourquoi pas?

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:09

ΟΠΑΠ – Allwyn: Στα «σκαριά» ένας παγκόσμιος όμιλος 1,9 δισ. ευρώ

19:08

Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του Εurogroup o Κυριάκος Πιερρακάκης

18:59

Σε υψηλό εννέα μηνών ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Νοέμβριο

18:54

Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο ενός ασταθούς μήνα - Άλμα 14% για Delivery Hero

18:45

ΔΥΠΑ: Τίμησε τις επιχειρήσεις που επενδύουν στους ανθρώπους και την αγορά εργασίας

18:36

Κικίλιας για διπλασιασμό επιδόματος ανέργων στη ναυτιλία: Ικανοποιήσαμε ένα δίκαιο αίτημα των ναυτικών

18:27

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό της Τράπεζας Πειραιώς

18:23

ΧΑ: Με κέρδη 4,4% «αποχαιρέτισε» τον Νοέμβριο ο Γενικός Δείκτης

18:10

Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το δρομολόγιο Πειραιάς - Κιάτο

18:02

Ζελένσκι: Οι συνομιλίες Ουκρανίας - ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο θα πραγματοποιηθούν σύντομα

17:58

Αγαπηδάκη: Θεαματικά τα πρώτα αποτελέσματα της εθνικής δράσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας

17:49

Καναδάς: Γύρισε σε θετικό πρόσημο του ΑΕΠ στο γ' τρίτο τρίμηνο - Επιστροφή στην ανάπτυξη

17:44

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

17:40

Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Ζελένσκι μετά την έφοδο στο σπίτι του

17:26

Δίκη για Predator: Ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ και ένας πρώην δικηγόρος στο βήμα

17:15

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας BrainReGain και ΕΑΣΕ

17:08

ΟΗΕ: Έκκληση στις ΗΠΑ να εξακολουθήσουν να δέχονται αιτούντες άσυλο

16:59

Ήπια ανοδικά η Wall Street - Σε πορεία για κέρδη στην εβδομάδα αλλά μηνιαίες απώλειες

16:56

Προϋπολογισμός 2026: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

16:42

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές προς Καλαμαριά - Στις 11/12 η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής

16:30

Μερτς: Ο Όρμπαν πηγαίνει στην Μόσχα «χωρίς εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

16:23

Telegraph: Έτοιμος να αναγνωρίσει ουκρανικά εδάφη ως ρωσικά ο Τραμπ

16:15

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 12μηνων εντόκων την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

16:13

Ασανσέρ: Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2026 στην απογραφή στο ψηφιακό Μητρώο

16:05

Καλώδιο Αττικής - Κρήτης: Εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2035

16:05

Αγροτικές ενισχύσεις: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ εντός του 2025

16:01

ΕΕ: Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των εθνικών σχεδίων για το Safe

15:57

Eurobank Equities για τράπεζες: Ανθεκτικότητα κερδοφορίας, αλλά χωρίς σπίθα για αναβαθμίσεις - Τιμές στόχοι, συστάσεις

15:48

Ρεκόρ ψήφων για την Ελλάδα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

15:34

Την πόρτα του SAFE στην Τουρκία ανοίγει η Γερμανία