INSIDE OUT

Ομόφωνα πίσω στο μαντρί ο Πολάκης, Η απολογία, Ο Μπίστης εντόπισε το «φάουλ» της Ράνιας

20-03-2023 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ομόφωνα πίσω στο μαντρί ο Πολάκης, Η απολογία, Ο Μπίστης εντόπισε το «φάουλ» της Ράνιας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αίσιο τέλος σε δύο από τα μεγαλύτερα θρίλερ των ημερών: η τύχη της Credit Suisse και του Παύλου του Πολάκη. Την πρώτη την πήρε πάνω της η Ελβετική κυβέρνηση και ο ελβετός φορολογούμενος. Τον δεύτερο, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αλέξης που έδειξε πόσο συναισθηματικός είναι τελικά με τα στελέχη του.

Μια συγγνώμη ήταν αρκετή για να ξεχάσει τα: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να εκδικηθεί κάποιους, δεν έρχεται για να καταστρέψει, έρχεται για να δημιουργήσει», και να αφήσει χώρο για τα: «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!».

Ευελιξία

Με αυτή την φράση ξεκινούσε την επίμαχη ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης στις 25 Φεβρουαρίου.

Μπροστά όμως στον κίνδυνο να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, άρα να μην είναι βουλευτής με τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται (ασυλία, αποζημίωση κλπ), ο αψύς μεμιάς ξέχασε την αψάδα κι έκατσε κι έγραψε γράμμα στον Πρόεδρο.

Υπερβολική ένταση

Αίφνης το «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!» έγινε: «εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης «αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος». Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη ανάρτηση ο βουλευτής είχε συμπεριλάβει ονομαστικά τα ονόματα των 13 δικαστών οι οποίοι ομόφωνα καταδίκασαν το Νίκο Παππά. Μεταξύ αυτών και η δικαστής που έστειλε φυλακή την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Οι δημοσιογράφοι

Η απολογία Πολάκη που είχε ως αποτέλεσμα την πανηγυρική επιστροφή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμπεριείχε ειδικό κεφάλαιο για την στοχοποίηση δημοσιογράφων.

«Στα δικά σας μάτια κύριε Πρόεδρε είμαι υπό εκκαθάριση ή εξαφάνιση;» είχε ρωτήσει ευθέως ο δημοσιογράφος Σρόιτερ τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στην ανάρτηση Πολάκη υπήρχε και η δική του φωτογραφία κάτω από τον κείμενο «αν δεν καθαρίσουμε με αυτούς».

Παρεξήγηση

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων» έγραψε παραμονή της συνεδρίασης των οργάνων ο αψύς.

«Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων -δημοσιογράφων-, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα. Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

Δεν το εξέλαβαν έτσι πάντως όλοι οι δημοσιογράφοι. Ήδη ο Νίκος Χατζηνικολάου πέρασε στην επίθεση σημειώνοντας ότι ο αψύς ζήτησε συγνώμη μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα και όχι από όσους ετοίμαζε για προγραφές.

Ισορροπίες

Το διάστημα μεταξύ της ομόφωνης απόφασης της ΕΓ και του ΠΓ για να κοπεί ο Πολάκης από τα ψηφοδέλτια, και της, πάλι ομόφωνης, απόφασης του ΠΓ, να μην κοπεί, έχει το δικό του ενδιαφέρον. Άλλοι πανηγύρισαν γιατί τελειώνει ο «πολακισμός» απ’ το κόμμα, κι άλλοι στεναχωρήθηκαν. Στο πλευρό Πολάκη στάθηκε παραδόξως η «ομπρέλα» (Τσακαλώτος κλπ) και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Αυτός που θαύμασα όμως για την ισορροπημένη στάση του ήταν ο Νίκος ο Μπίστης, παλιός υπουργός του Σημίτη και τεράστιος φαν του Αλέξη. Πριν γράψει ο Πολάκης το γράμμα της συγγνώμης, υπήρξε η συνέντευξη του Προέδρου σε Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη την οποία ο Μπίστης βρήκε πολύ καλή.

Το φάουλ της Ράνιας

Ένα «φάουλ» μόνο εντόπισε, όπως έγραψε στα σόσιαλ: «προφανώς η δημοσιογράφος έπρεπε να ρωτήσει για τον Πολάκη, είναι στην επικαιρότητα. Δεν είναι όμως δουλειά της να "πιέζει" για την διαγραφή του. Και σε αυτό το σημείο ο Τσίπρας απάντησε σωστά και μετρημένα».

Πού να φανταστεί άραγε ο Τσίπρας ότι ο Πολάκης ετοίμαζε ήδη το γράμμα; Ή μήπως το φαντάστηκε;

Αν και ο καταλύτης για την επιστροφή στο μαντρί, δεν ήταν το «γράμμα», αλλά η στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:49

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο πνιγμού - 300.000 θάνατοι ετησίως

20:45

Τράπεζα Πειραιώς: Επιστροφή κεφαλαίου 0,40 ευρώ ανά μετοχή από τις 7 Αυγούστου

20:37

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην ΠΕ Ρόδου - 51 πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

20:16

Μητσοτάκης: «Ο Ε65 είναι η απάντηση στην ερώτηση που πηγαίνουν τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

20:09

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία

20:06

Μέση Ανατολή: Ξαναγράφεται ο χάρτης των ροών πετρελαίου

19:54

Ποιος είναι ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65

19:43

Ευρωαγορές: Κόκκινα ταμπλό με φόντο πετρέλαιο και Μέση Ανατολή

19:41

Ιρανικά ΜΜΕ: Αμερικανικός πύραυλος έπληξε το νησί Κεσμ

19:36

Έκρηξη σε εργοστάσιο επισκευής σκαφών στα Χανιά - Ένας σοβαρά τραυματίας

19:25

Παπαθανάσης: Η στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας αποτέλεσμα της ισχυρής οικονομίας

19:21

21ο πακέτο κυρώσεων: Η ΕΕ «χτυπά» σκληρά ρωσική ενέργεια, τράπεζες και κρυπτονομίσματα

19:13

Interwood: Νέο έργο 900.000 ευρώ στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

19:08

Μητσοτάκης για ηλεκτρικά πατίνια: «Όταν μιλάμε για παιδιά, πρόληψη και ασφάλεια έρχονται πρώτες»

18:49

Alpha Bank: Ακυρώνει 59 εκατ. μετοχές - Στις 28 Ιουλίου η παύση διαπραγμάτευσης

18:44

Στα 1,35 τρισ. δολάρια τα υπό διαχείριση assets της BlackStone - Ισχυρό β' τρίμηνο

18:43

O Τραμπ εξετάζει μαζικές επιθέσεις κατά του Ιράν - «Δεν έχουν υποστεί ακόμη αρκετό πόνο»

18:40

Ιράν: Έστειλε Διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης και εξαρτηματα πυραύλων στους Χούθι της Υεμένης

18:33

Alter Ego Media: Από 27/7 στο ταμπλό οι 226.560 νέες μετοχές

18:28

Εγκρίθηκε η εθνική στρατηγική για την προσιτή στέγη - 2.750 νέες κοινωνικές κατοικίες σε ακίνητα του δημοσίου

18:26

Βενεζουέλα: Ο διπλός σεισμός προκάλεσε ζημιές ύψους σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων

18:19

Χατζηδάκης: Σύγχρονο δίκτυο και τρένα στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη ως το Δεκέμβριο

18:14

«Βέρτιγκο» στο Χρηματιστήριο λόγω brent και… STOXX

18:03

Πράσινο φως Κομισιόν για την τελική αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης - Ποια προγράμματα ενισχύονται

18:01

JP Morgan: «Πρωταθλήτρια» στo comeback των εταιρικών κερδών η Ευρώπη

17:55

Κέρδη 434 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο για τη Nokia

17:55

Η ΕΚΤ παρουσιάζει τα 10 σχέδια για τα νέα χαρτονομίσματα - Από τη Μαρία Κάλλας έως τον Μπετόβεν

17:43

CNL Capital: Έκδοση ομολογιακού δανείου 265.000 ευρώ - Καλύφθηκε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

17:36

Σύγχυση με τη STOXX: Κανονικά τον Σεπτέμβριο η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

17:31

Επιθέσεις με drones σε δύο δεξαμενόπλοια κοντά στον τερματικό σταθμό της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα