Επαναφορά του Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Βολές κατά Τσίπρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επαναφορά του Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Βολές κατά Τσίπρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Μετά από τη σχετική εισήγηση που έκανε στο κομματικό όργανο ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία ενημέρωση: 19:42

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Παύλο Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, μετά από τη σχετική εισήγηση που έκανε στο κομματικό όργανο ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του στην ΠΓ το Σάββατο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιστολή Πολάκη την Παρασκευή, λέγοντας πως «είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής». Στις 28 Φεβρουαρίου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος ο κ. Πολάκης και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Το Σάββατο, η ΠΓ «έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

ΝΔ: Ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις. σε ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές.

Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ.Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα» καταλήγει η ΝΔ .

Βολές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφήνει αιχμές για τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «ης επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών.

Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Ψέματα, λαϊκισμός, συκοφαντίες και ανακρίβειες από τον Τσίπρα

Τσαπανίδου για δηλώσεις Μητσοτάκη: «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων δεν είναι θυσία αλλά έγκλημα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider