Παραιτήθηκαν Τεμπονέρας, Τσιόκας, Κοτσακάς από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκαν Τεμπονέρας, Τσιόκας, Κοτσακάς από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ
Τα τρία στελέχη υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους, αντί για την απαραίτητη μετεξέλιξη, έχει υποστεί μια «μετάλλαξη», ενώ τονίζουν πως «για λόγους αξιοπρέπειας» δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι.

Με ένα κείμενο - παρέμβαση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανο Κασσελάκη, οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα κομματικά όργανα, μιλώντας για «εξουσιοδοτισμό», ωστόσο δεν αποχωρούν από την Κουμουνδούρου, όπως αναφέρουν.

Οι Διονύσης Τεμπονέρας, Χάρης Τσιόκας και Αντώνης Κοτσακάς ανακοίνωσαν με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη και στα υπόλοιπα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την παραίτησή τους από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία στελέχη υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους, αντί για την απαραίτητη μετεξέλιξη, έχει υποστεί μια «μετάλλαξη», ενώ τονίζουν πως «για λόγους αξιοπρέπειας» δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι.

Η επιστολή

Προς σ. Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προς Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση στα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ. Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη ,αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη ,,με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές.

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση.

Πρρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.

Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο . Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ»

Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμοτητας.

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

Ενημέρωση : Το κείμενο παρεμβαση θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της ΚΕ»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρέθυμνο: Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ: Επιστρέφει στην Αυστραλία - «Ιστορική ημέρα»

Γιατί ένας στους δύο Έλληνες σκέφτεται να περιορίσει το κρέας

gazzetta
gazzetta reader insider insider