Κεραμέως: Έρχεται εργαλείο αξιολόγησης των υπηρεσιών του δημοσίου από τους πολίτες 

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Έρχεται εργαλείο αξιολόγησης των υπηρεσιών του δημοσίου από τους πολίτες 
Σε εργαλείο στήριξης της κεντρικής κυβέρνησης στο να κάνει πιο στοχευμένες επιλογές στη δημόσια διοίκηση εξελίσσεται η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, από το 9ο Φόρουμ των Δελφών.

Σε εργαλείο στήριξης της κεντρικής κυβέρνησης στο να κάνει πιο στοχευμένες επιλογές στη δημόσια διοίκηση εξελίσσεται η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, από το 9ο Φόρουμ των Δελφών. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ενεργοποιηθεί ένα εργαλείο αξιολόγησης που θα δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να αξιολογεί τις συναλλαγές του με το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε η υπουργός, το εν λόγω εργαλείο θα είναι στη διάθεση του πολίτη, ώστε να αξιολογεί μετά από κάθε συνδιαλλαγή του με το Δημόσιο την εμπειρία- θετική η αρνητική - που είχε. «Αυτό το χρήσιμο εργαλείο για να ακουστεί η φωνή των πολιτών», όπως σημείωσε η υπουργός, θα αξιολογεί την εξυπηρέτηση ώστε όταν παρατηρούνται αστοχίες η παρεκκλίσεις από τα προδιαγεγραμμένα επιθυμητά επίπεδα εξυπηρέτησης να υπάρχει παρέμβαση και το πρόβλημα να διορθώνεται.

Η εν λόγω εφαρμογή ωστόσο αποτελεί ένα από τα πολλά σχετικά εργαλεία που σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την κα Κεραμέως. Στα εργαλεία που θα τεθούν σε εφαρμογή προσεχώς περιλαμβάνεται και ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την αξιολόγηση της στοχοθεσίας των Δημοσίων υπαλλήλων.

Το σύστημα αυτό όταν οι προϊστάμενοι του Δημοσίου θέτουν τους στόχους της χρονιάς- τους αξιολογεί για να μην αφορούν απλά την περιγραφή της θέσης. Μέσω του εργαλείου οι στόχοι φιλτράρονται, αν είναι μετρήσιμοι, αν έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ανατροφοδοτούνται οι προϊστάμενοι και οι την υπάλληλοι. Το εν λόγω εργαλείο αναπτύσσεται με ευρωπαϊκούς πόρους.

Εν ευθέτω δε, θα ενεργοποηθεί και εργαλείο που με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθά να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός στις προσλήψεις του Δημοσίου, συνυπολογίζοντας τις διεθνείς τάσεις και τις μεσοπρόθεσμες αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες.

«Τα μπόνους παραγωγικότητας, ο μηχανισμούς αποτίμησης των υπηρεσιών του δημοσίου, το τεστ δεξιοτήτων στις διοικήσεις και όλα τα νέα εργαλεία που υλοποιούμε έχουν ως κοινή συνισταμένη την εξυπηρέτηση του πολίτη» ανέφερε η υπουργός επισημαίνοντας ότι έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε όσον αφορά στην κουλτούρα της αξιολόγησης στη χώρα. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι αυτή είναι απαραίτητη για να εξυπηρετηθεί σωστά ο πολίτης και για να επιστρέψει στην χώρα η νέα γενιά που έφυγε στο εξωτερικό. «Ειδοποιός διαφορά της παρούσας κυβέρνηση δε, είναι ότι οι αλλαγές δεν προαναγγέλλονται απλά αλλά υλοποιούνται» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μιχαηλίδου: Όσοι χρωστούν πάνω από 100 ευρώ δεν θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα

Σδούκου: Απαραίτητη η ενεργειακή διαφοροποίηση - Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προέλευση του φυσικού αερίου από την ΕΕ

Παπαθανάσης: Την άλλη εβδομάδα το αίτημα για τη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης – Νέο πρόγραμμα μισού δισ. για τη στήριξη ΜμΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider