Η Μόσχα απαντά με Μίκη Θεοδωράκη στον Μητσοτάκη: «Μην προδώσεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μόσχα απαντά με Μίκη Θεοδωράκη στον Μητσοτάκη: «Μην προδώσεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης»
«Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!» το κάλεσμα της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την εκνευρισμό της Μόσχας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα όσα έζησε κατά τη πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, δεν... απέκρυψε ​το βράδυ της Πέμπτης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, επέλεξε να απαντήσει στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, επικαλούμενη τον μεγάλο μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη.

Αναφερόμενη στην τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζει πως: «πρώτον, δεν εκφοβίσαμε και δεν εκφοβίζουμε την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης η Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη θα είμαστε πάντα εχθρός. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, πέρασα από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Ήταν κι αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

«Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κα Ζαχάροβα.

Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: «Ήταν κάτι πολύ άγριο»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα στις στιγμές της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης κοντά στην ελληνική αποστολή στην Οδησσό την Τετάρτη. «Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε. να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με Ελληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

Μητσοτάκης: Έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο - Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει στην Ευρώπη χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΚ, γι' αυτό είναι σημαντικό το κόμμα μας να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι το πρωί της Πέμπτης. «Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για όσα πετύχαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν ήταν δεδομένο, παλέψαμε πολύ», ανέφερε ο πρωθυπουργός και έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια στην Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν για τη συμβολή της, όπως είπε, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες.

«Δείξαμε τη στήριξη μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε δε ότι ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με τις κυρώσεις στη Ρωσία και με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά. «Καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προσπάθεια αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός ο οποίος περιέγραψε και τι συνέβη χθες κατά την επίσκεψη του στην Ουκρανία. «Ήμουν στην Οδησσό με τον πρόεδρο Ζελένσκι χθες όταν ένας βαλλιστικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: Δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Εργοστάσιο της χαλυβουργίας Severstal επλήγη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

Ουκρανία: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η ρωσική επίθεση είχε στόχο τον Ζελένσκι ή τον Έλληνα πρωθυπουργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider