Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο
«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Οδησσό, στο πλαίσιο συνομιλίας του με Έλληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι.

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός τόνισε «βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστατος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας». Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε και επίσημα το χρίσμα προκειμένου να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν με 400 ψήφους.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού κυριάρχησαν τέσσερα βασικά σημεία: το νέο μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, οι γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις στον ορίζοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα, αλλά και οι προτεραιότητες των Βρυξελλών με αιχμή την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Εκατό ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές κι ενώ η Ένωση δοκιμάζεται από σειρά προκλήσεων, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, το μεταναστευτικό να διχάζει τους 27 και τις ακροδεξιές δυνάμεις να ενισχύονται, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συνεδρίασε στο Βουκουρέστι, παρουσιάζοντας τις πολιτικές θέσεις του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής ενός εκ των ισχυρότερων κομμάτων του χώρου, ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όπως είπε «χρειάστηκε πολλή προσπάθεια για να φέρουμε την Ευρώπη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα[..].]Ώστε να προετοιμαστεί η Ευρωπαϊκή μας Ένωση απέναντι στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε[…] Είναι τόσο σημαντικό το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να παραμείνει η “σταθερά της βαρύτητας”, η φυσική σταθερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική ομάδα που μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και να υποστηρίξει μια Ευρώπη με ενισχυμένο γεωπολιτικό ρόλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Όχι fake news, όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές

Ουκρανία: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η ρωσική επίθεση είχε στόχο τον Ζελένσκι ή τον Έλληνα πρωθυπουργό

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider