Οδησσός: Εκρήξεις κοντά στην ελληνική αποστολή πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδησσός: Εκρήξεις κοντά στην ελληνική αποστολή πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι
Δεν υπήρξε πρόβλημα στην ελληνική αποστολή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Οδησσό της Ουκρανίας, καθώς σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σημειώνεται πως σήμερα έφτασε στην περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ η ισχυρή έκρηξη έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζελένσκι και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».

Οι πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή, κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έγινε σε απόσταση περίπου 250 μέτρων μακριά από το ελληνικό κονβόι.

Στην Ουκρανία μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκονται η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου Κύρα Κάπη και ο σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου.

Οι ουκρανικές Αρχές φρόντισαν να αλλάξουν, άμεσα, το δρομολόγιο των Ελλήνων, που είναι, στο σύνολό τους, καλά στην υγεία τους.

Οι πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη έρχονται με το σταγονόμετρο και μέχρι και τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί - από κυβερνητικό αξιωματούχο - πως πράγματι βρίσκεται στην Οδησσό.

Κρίνεται πως τηρείται μυστικότητα για λόγους ασφαλείας, ωστόσο κρίνεται ως δεδομένο πως είναι στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμενόταν να ταξιδέψει στο Βουκουρέστι για το Συνέδριο του ΕΛΚ, αλλά ταξίδεψε πρώτα στην Ουκρανία, για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο. Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο στις 29 Ιανουαρίου και τον είχε διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο.

Το ταξίδι – αστραπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία γίνεται λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 2 ετών από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι ο Κ. Μητσοτάκης

Ζελένσκι: Νέα έκκλησή για πιο γρήγορες παραδόσεις δυτικών όπλων - Η Ρωσία έπληξε την Οδησσό

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει «συμπαραγωγή όπλων» με χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider