Γεωργιάδης: Το απόλυτο εργαλείο η ψηφιακή κάρτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Το απόλυτο εργαλείο η ψηφιακή κάρτα
Για το ξεπάγωμα τον τριετιών, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την ακρίβεια μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ. 

Για το ξεπάγωμα τον τριετιών, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την ακρίβεια μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

«Χαίρομαι που είμαι υπουργός Εργασίας την πρώτη μέρα που εφαρμόζεται το ξεπάγωμα των τριετιών μετά από 12 χρόνια και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα θα δουν αυξήσεις στα εισοδήματά τους», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην ψηφιακή κάρτα.

«Ξεκινά σήμερα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στο λιανικό εμπόριο, έχουμε εκδώσει την ΚΥΑ με τους όρους και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί. Μέχρι στιγμής εφαρμόζουμε την ψηφιακή κάρτα στις τράπεζες και τα super market, έχει πάει καλά, τώρα πάμε και σε πιο μικρές επιχειρήσεις. Όποιος έχει εργαζόμενο, μισθωτό, θα πρέπει να έχει ψηφιακή κάρτα, βέβαια έχουμε δώσει περίοδο χάριτος», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο»

«Στην εστίαση και τον τουρισμό η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμοστεί τελευταία, γιατί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβρη στην εστίαση και τον τουρισμό», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο».

Σχετικά με την ακρίβεια δήλωσε: «Με τον μηχανισμό που ονομάζεται «καλάθι του νοικοκυριού» σε ένα 12μηνο υψηλού πληθωρισμού προσφέραμε και στα απορρυπαντικά και στο γάλα μία ευκαιρία μηδενικού πληθωρισμού»

«Ακρίβεια υπάρχει γιατί ο πληθωρισμός ανέβηκε πάρα πολύ, δεν μπορεί να μην υπάρχει ακρίβεια, δεν μπορεί να έχουμε τις τιμές πριν από 3 - 4 χρόνια, το δεύτερο κομμάτι που υπάρχει αλλά κάνουμε ελέγχους και βάζουμε και πρόστιμα είναι η αισχροκέρδεια»

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος πόλος έλξης εκπαίδευσης τις επόμενες δεκαετίες»

Για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «οι κτιριακές προδιαγραφές που θα εφαρμοστούν είναι πολύ υψηλές, μιλάμε για σοβαρές επενδύσεις και για σοβαρά ιδρύματα».

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος πόλος έλξης εκπαίδευσης τις επόμενες δεκαετίες λόγω γεωγραφικής θέσης, λόγω της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας που αποτελεί brand αλλά και λόγω των πολύ καλά καταρτισμένων εκπαιδευτικών μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία δήλωσε: «Μιλάμε για έναν πολιτικό γάμο, σήμερα γίνεται με ένα σύμφωνο συμβίωσης, είναι θέμα τόσο σοβαρό αυτό για να διχαστεί η κοινωνία μας; Όχι. Το κρίσιμο σημείο δεν είναι ο γάμος, είναι η τεκνοθεσία. Τα παιδιά είναι ένα τρίτο μέρος στην εξίσωση, είναι λογικό κάποιοι άνθρωποι να έχουν ανησυχίες. Επί της αρχής δεχόμαστε ότι οι ομόφυλοι συμπολίτες μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί – Δεν νομοθετεί η Εκκλησία

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο του Σκυλακάκη - Το άγχος του Ανδρέα Σπυρόπουλου - Δούκας: Aπ’ το πάρτι στη δοξολογία

Θωμαΐδης: Στο 90% η αύξηση των ιών στα λύματα της Αττικής - Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαΐνης τις γιορτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider