Αποχωρεί η ομάδα «6+6» της Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί η ομάδα «6+6» της Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ
Το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επισημοποιηθεί μέσα από κείμενο που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, όπου θα εξηγούν τους λόγους αποχώρησης τους από την Κουμουνδουρου.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ σήμερα στις 10 το πρωί συνεδριάζουν για τελευταία φορά ως τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί κοινή σύσκεψη με την «Ομπρέλα» για τον συντονισμό των κινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επισημοποιηθεί μέσα από κείμενο που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, όπου θα εξηγούν τους λόγους αποχώρησης τους από την Κουμουνδουρου. Έτσι όπως όλα δείχνουν δεν θα δώσουν το παρών στην Πολιτική Γραμματεία που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης και φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης για την επίσπευση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων τους σχεδόν ταυτόχρονα με το κείμενο της αποχώρησης τους θα υπάρξουν και οι επιστολές ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών. Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Μερόπη Τζούφη είναι οι σίγουροι από την ομάδα των 7 που θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Θεανώ Φωτίου και Σία Αναγνωστοπούλου όλα δείχνουν ότι θα τους ακολουθήσουν αν και υπήρχε, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος προβληματισμός για το τι τελικά θα πράξουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι κύριοι Φερχάτ και Ζειμπέκ θα ακολουθήσουν τον στενό πυρήνα του στρατοπέδου Αχτσιόγλου.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι πως για να κάνουν αυτό το βήμα έχουν σίγουρα 10 βουλευτές ώστε άμεσα να δημιουργηθεί και μια νέα Κοινοβουλευτική Ομαδα. Ρόλο «κλειδί» θα έχει ο Αλέξης Χαρίτσης που απείχε από την εσωκομματική κούρσα και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για την φρέσκια μάτια σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική εμπειρία.

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider