Σταϊκούρας: Εξαιρετικά σημαντικό για τη Μεσσηνία το έργο της παράκαμψης της Γιάλοβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Εξαιρετικά σημαντικό για τη Μεσσηνία το έργο της παράκαμψης της Γιάλοβα
«Το έργο της παράκαμψης της Γιάλοβα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Το έργο της παράκαμψης της Γιάλοβα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την προς υπογραφή, σύμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το έργο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας)».

Ο υπουργός ανέφερε ότι « η περίφημη 9η εθνική οδός έχει μήκος 220 χιλιόμετρα, αφορά τον οδικό άξονα που ξεκινά από την Πάτρα μέσω του Πύργου και μέσω των πόλεων του Πύργου και της Κυπαρισσίας καταλήγει στη Μεθώνη. Εκεί υλοποιείται ένα εμβληματικό έργο, που επί χρόνια έπρεπε να είχε υλοποιηθεί, το έργο Πάτρα-Πύργος. Το έργο αυτό προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, έχει υλοποιηθεί περίπου το 25% του έργου, σε κάποια τμήματα έχει υλοποιηθεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό, σε κάποια αλλά ένα μικρότερο ποσοστό που αυτό είναι 75 χιλιόμετρα, μετά υπάρχει ένα τμήμα Πύργος-Καλό Νερό, 54 χιλιόμετρα, που πρέπει και πρόκειται να αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο» Εκεί εντάσσεται και το έργο της παράκαμψης Γιάλοβα που αφορά αυτή την σύμβαση προϋπολογισμού 37,35 εκατομμυρίων ευρώ, με προαίρεση 3,15 εκατομμύρια για συμπληρωματικά έργα, ένα δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί εντός 18 μηνών και θα αφορά, μεταξύ άλλων, παράπλευρα δίκτυα και διευθέτηση χειμάρρων, με διάρκεια κατασκευής 24 μηνών». Το έργο αυτό είπε ο κ. Σταϊκούρας «ξεκίνησε από την προηγούμενη πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το βρήκαμε σε αρκετά ώριμο στάδιο και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης».

Ο υπουργός ανέφερε πως το έργο αυτό «είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία, αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερα μετά τα έντονα τουριστικά χαρακτηριστικά που έχει αναπτύξει η Μεσσηνία ή και η Μεσσηνία, τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πότε «κλειδώνει» η νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών - Γιατί συνδέεται με την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Allianz: Αυξήθηκε ο πλούτος των νοικοκυριών το 2022 - Η Ελλάδα ανέβηκε στην 29η θέση παγκοσμίως

Real Consulting: Αύξηση 32% στα EBITDA 1ου εξαμήνου

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider