Βουλή: Aναστολή εργασιών σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλή: Aναστολή εργασιών σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Αναβλήθηκαν οι εργασίες στη Βουλή μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναβλήθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις της Βουλής σε ένδειξη πένθους για τη εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από τη σύγκρουση των 2 τρένων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, αναβλήθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

«Με αισθήματα συντριβής η χώρα έγινε μάρτυρας της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παράλληλα, ο κ. Τασούλας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές του προς τους τραυματίες για ανάρρωση.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται σε 36, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέβει. Την ίδια ώρα, 72 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά στοιχεία από την εταιρεία Hellenic Train, στην επιβατική αμαξοστοιχία στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής επέβαιναν 342 επιβάτες και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική αμαξοστοιχία 2 άτομα προσωπικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δένδιας: Τεράστια θλίψη για την τραγωδία στα Τέμπη - Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων

Τέμπη: Τι είπε στην απολογία του ο σταθμάρχης - «Πάτησα το κουμπί, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε»

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider