Τριήμερο εθνικό πένθος για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριήμερο εθνικό πένθος για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη
Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε, μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Σύμφωνα με το reader.gr, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αναβλήθηκαν οι σημερινές συνεδριάσεις της Βουλής.

Συγκεκριμένα, αναβλήθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος (συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων) και σειρά συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36. Παράλληλα, 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα έλαβε χώρα, αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας υπογράμμισε ο κ. εκπρόσωπος του ΠΣ προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δρομολογείται έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να καταστούν σαφή τα αίτια της τραγωδίας και να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες δύο τρένα κινούνταν για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή, σε αντίθετη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρικό θέμα στον ξένο Τύπο η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Πλεύρης: Προτεραιότητα η περίθαλψη των τραυματιών και η στήριξη όσων έχασαν τους ανθρώπους τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider