Σταϊκούρας: Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις
«Εκτιμούμε ότι, έτσι όπως κινείται η οικονομία, θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εκτιμούμε ότι, έτσι όπως κινείται η οικονομία, θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ενώ συνέχισε πως «το πού και το πότε θα εξαρτηθεί από το πότε θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος και τις προτεραιότητες που θα καθορίσουμε από κοινού με τον πρωθυπουργό».

Σε ερώτηση για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο υπουργός απάντησε πως είναι εφικτή η ανάκτηση μέσα στο 2023, αλλά η ακριβής χρονική στιγμή θα εξαρτηθεί από το εξωγενές περιβάλλον. Για το θέμα των εκλογών, ανέφερε πως κανένας ξένος επενδυτής δεν θέτει θέμα εκλογών και πως νιώθουν ασφάλεια ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση, πιθανώς και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τόνισε δε πως οι εκλογές δεν είναι αντικείμενο προς αξιολόγηση από τους οίκους.

Για την συνάντηση με τους τραπεζίτες κι αν τον ικανοποιεί το σχέδιο που ανακοίνωσαν οι τράπεζες, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. Και εγώ και ο πρωθυπουργός. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα αλλά δεν είναι αρκετό».

Σχετικά με όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για άνοδο των επιτοκίων και το τι σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως «όλα αυτά που είπε η Λαγκάρντ έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό».

Για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας το 2023 είπε ότι οι συνταξιούχοι από την αρχή του έτους θα δουν αύξηση του 7,75% και ότι θα υπάρξει και τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τέλος για την υπόθεση Σπυράκη, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως έχει δοθεί η απάντηση τόσο από την ίδια την κ. Σπυράκη, όσο και από το κόμμα της ΝΔ. «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διελευκανθεί το τάχιστο δυνατό σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider