Ο Πολωνός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ - Οργισμένη η Ζαχάροβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πολωνός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ - Οργισμένη η Ζαχάροβα
Σκληρή γλώσσα από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Zαχάροβα.

Η Ρωσία κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη να μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα, όπως έκανε γνωστό η Μαρία Ζαχάροβα μετά τον κατευνασμό των πνευμάτων από το πυραυλικό πλήγμα που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πολωνία ότι αντέδρασε με «απολύτως υστερικό» τρόπο στο περιστατικό της Τρίτης όταν δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πύραυλο στην ανατολική Πολωνία.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Πολωνία δήλωσαν την Τετάρτη ότι πιθανότατα επρόκειτο για έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την αεράμυνα της Ουκρανίας και όχι, όπως αρχικά υπαινίχθηκαν ορισμένες αναφορές, από τη Μόσχα.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Βαρσοβίας και της ΕΕ για τις αρχικές εκτιμήσεις τους.

«Ο πρόεδρος της Πολωνίας χαρακτήρισε ''ατύχημα'' την πτώση του πυραύλου. Χθες ακούσαμε την υστερία Πολωνών αξιωματούχων και πολιτικών. Τα πολωνικά τμήματα, που επέτρεψαν στους εαυτούς τους αντιρωσικές επιθέσεις και κάλεσαν τον πρέσβη (Σεργκέι) Αντρέγιεφ τα μεσάνυχτα, δεν πρέπει να απολογηθούν;» διερωτήθηκε μέσω Telegram.

Σε ό,τι αφορά τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παρά τις αποστάσεις της Δύσης, επιμένει να «βλέπει» ρωσικά ίχνη στον πύραυλο, η Ρωσίδα αξιωματούχος σχολίασε ότι «κάθεται σε ένα καταφύγιο και δεν καταλαβαίνει γιατί ακόμη και οι πιο διαβόητοι Ρωσόφοβοι αποκήρυξαν την εκδοχή του για έναν ‘ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία’. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι τον έβαλαν επικεφαλής μιας συμμορίας ληστών στην Ουκρανία για να κάνει τη βρόμικη δουλειά και όχι να υπαγορεύει στους ‘χειριστές’ του τι να κάνουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίεβο: Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα μετά τα ρωσικά πλήγματα

G20: Πολυδιάστατες κρίσεις για τη διεθνή οικονομία – Χωρίς ομοφωνία το μήνυμα προς τη Ρωσία

Μπάιντεν και Σούνακ καταδικάζουν τους «βάρβαρους» ρωσικούς βομβαρδισμούς Ουκρανών αμάχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider