Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση της G7 συμφώνησαν Ζελένσκι-Σολτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση της G7 συμφώνησαν Ζελένσκι-Σολτς
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

Τελευταία ενημέρωση: 13:54

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη οι χώρες - μέλη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

"Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας", επεσήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

"Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτή θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των (ουκρανικών) υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές", πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και να υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η τηλεδιάσκεψη της G7 θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Λευκορωσία ανακοίνωσε «κοινή στρατιωτική ομάδα δράσης» με Ρωσία

Στον ΟΗΕ το σχέδιο απόφασης για καταδίκη προσάρτησης ουκρανικών περιοχών, χωρίς βέτο η Ρωσία

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο, τη Ζαπορίζια και άλλες πόλεις - Θέλουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης, λέει ο Ζελένσκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider