Μητσοτάκης: Το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες - Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες - Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη
Την απόφαση της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα σε όσους κατοίκους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Πεντέλη επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρόθεση της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε όσους κατοίκους επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Πεντέλη επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε μετά την επίσκεψή του στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί, ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Δεν σας κρύβω ότι η χθεσινή εικόνα της πυρκαγιάς το βράδυ, μας έκανε πιο απαισιόδοξους για την έκταση των ζημιών. Φαίνεται ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και φυσικά ο κρατικός μηχανισμός θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα για να αποκαταστήσει τους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους ή αυτούς οι οποίοι υπέστησαν ζημιές. Αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω μέχρι που να υπάρξει μία πλήρης καταγραφή των ζημιών, η οποία θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των πυρκαγιών έκανε λόγο για πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά στην Πεντέλη τονίζοντας πως υπήρξε πολύ καλύτερος συντονισμός από ό,τι είχαμε συνηθίσει και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού» τόνισε χαρακτηριστικά για τη φωτιά στην Πεντέλη ο πρωθυπουργός.

Στις ίδιες δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πύρινα μέτωπα στη Σαλαμίνα και τα Μέγαρα αναφέροντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός από ό,τι είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, αλλά και πως με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια περίοδο που έχουμε 50 με 60 φωτιές πια την ημέρα. Τις πιο πολλές δεν τις μαθαίνουμε ποτέ, δεν τις μαθαίνετε ποτέ, διότι σβήνουν εν τη γενέσει τους. Όμως, στατιστικά, είναι βέβαιον ότι κάποιες θα ξεφύγουν και δεν θα μπορούμε να έχουμε την έγκαιρη παρέμβαση η οποία απαιτείται», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά την ενημέρωση που έλαβε στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας για την πορεία των πύρινων μετώπων.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους αστυνομικούς και τους πολίτες που αψήφησαν τις εντολές για εκκένωση για την αυτοθυσία τους και την μάχη που έδωσαν στο πεδίο για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας άφησε με τη σειρά του ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού στην Πεντέλη, υπογραμμίζοντας πως έχει αποκλειστεί μόνο το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιές: Βελτιωμένη η κατάσταση σε Μέγαρα και Σαλαμίνα - Σε ολονύκτια επιφυλακή η Πυροσβεστική

Στυλιανίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού στην Πεντέλη - Οι ριπές ξεπέρασαν τα 110 χλμ/ώρα

ΔΕΔΔΗΕ: Με εντατικούς ρυθμούς η αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική

gazzetta
gazzetta reader insider insider