Φωτιές: Βελτιωμένη η κατάσταση σε Μέγαρα και Σαλαμίνα - Σε ολονύκτια επιφυλακή η Πυροσβεστική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιές: Βελτιωμένη η κατάσταση σε Μέγαρα και Σαλαμίνα - Σε ολονύκτια επιφυλακή η Πυροσβεστική
Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Μαρκόπουλο, Φωκίδα.

Τελευταία ενημέρωση 23.44

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Ειδικότερα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο κινήθηκε δυτικά από τη Ζάχουλη, έκαψε αγροτοδασική έκταση που περιλαμβάνει και πεύκα, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών, καθώς στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στη πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική εκκένωση προς Μέγαρα,

«Έχουμε αναφορές για ζημιές στα σπίτια στον οικισμό Ζάχουλη» ανέφερε στο ΣΚΑΙ, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ενώ υπογράμμισε πως η πυρκαγιά είναι πολύ δύσκολη καθώς ο άνεμος δυσχαιρένει την κατάσβεση. Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η περιοχη είναι παρθένο δάσος.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.

Φωτιά στην Σαλαμίνα - Κατευθύνεται προς κατοικημένη περιοχή

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι στη Σαλαμίνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει στο λόφο Πατρίς. Η κατάσταση και στο τρίτο μέτωπο είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους που βρίσκονται που βρίσκονται στους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, «να μετακινηθούν τώρα προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη».

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά κοντά στην Ερατεινή Φωκίδας

Η άμεση αντίδραση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τολοφώνας της Φωκίδας, κοντά στην Ερατεινή.

«Η φωτιά ήταν σε ένα επικίνδυνο σημείο και απειλούσε κατοικημένη περιοχή» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Φωκίδα κ. Βαγγέλης Τσιορλίδας.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «η γρήγορη αντίδραση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και η άμεση παρουσία εναέριων μέσων με εύστοχες βολές, μας επέτρεψε πολύ γρήγορα να την περιορίσουμε και να μην επιτρέψουμε καμία επέκταση της».

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Μαρκόπουλο, σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων

Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Copernicus: Στο «κόκκινο» ο χάρτης της Ευρώπης - Σε ακραίο κίνδυνο φωτιάς η Αττική

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη περιοχή Ρούτσι

Ερντογάν: Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι «ισότιμος ιδιοκτήτης της Κύπρου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider