ΕΕ για επαναπροωθήσεις στα σύνορα: Η Ελλάδα να διερευνήσει τους ισχυρισμούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ για επαναπροωθήσεις στα σύνορα: Η Ελλάδα να διερευνήσει τους ισχυρισμούς
Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ίλβα Γιόχανσον, θα έχει τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον Νότη Μηταράκη.

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για να διερευνήσει τις αναφορές που κάνουν λόγο για επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως «λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις».

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Ανίτα Χίπερ, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα σύνορα και αναμένει από τις εθνικές αρχές να διερευνήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους παρακολουθούν καταλλήλως, όπως απαιτείται.

«Από την Ελλάδα ζητήσαμε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί μεμονωμένα», ανέφερε η κ. Χίπερ, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να τεθεί σε εφαρμογή ένας «αξιόπιστος» και «ανεξάρτητος» μηχανισμός ελέγχου, ο οποίος θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί με δομικό τρόπο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα εγγυάται το σεβασμό στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει την απάντηση των ελληνικών αρχών.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, τέλος, ότι ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές είναι τακτικός, σε διάφορα επίπεδα και πρόσθεσε ότι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, θα έχει τηλεδιάσκεψη την προσεχή Πέμπτη με τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό, Νότη Μηταράκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διασώθηκαν 220 μετανάστες νότια της Καρπάθου

gazzetta
gazzetta reader insider insider