Μπάιντεν: Είχαμε καλές συζητήσεις με τον κ. Μητσοτάκη - Η φιλία μας βρίσκεται στο απόγειό της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Είχαμε καλές συζητήσεις με τον κ. Μητσοτάκη - Η φιλία μας βρίσκεται στο απόγειό της
Το γεγονός η Ελλάδα αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό εταίρο στην υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στις φρικαλεότητες, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο απόγειό τους, επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τοποθέτησή του στη δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού

Το γεγονός η Ελλάδα αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό εταίρο στην υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στις φρικαλεότητες, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο απόγειό τους, επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τοποθέτησή του στη δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού που παρατίθεται αυτή τη στιγμή στον Λευκό Οίκο, λίγη ώρα μετά τη λήξη της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο.

Παράλληλα τόνισε πως είναι μια σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχισθεί η στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες τονίζοντας πως αδημονεί να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι εκεί με μία φωνή να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας. Παίρνοντας αμέσως θέση, αποκηρύξατε την επίθεση του Πούτιν και καλωσορίσατε Ουκρανούς στην Ελλάδα και ήσασταν τόσο σημαντικός εταίρος. Και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τους Ουκρανούς να που "ΟΧΙ" στη βαρβαρότητα, "ΟΧΙ" στην απολυταρχία», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

«Νομίζω πως η σημαντικότερη αποστολή μας είναι η θωράκιση της δημοκρατίας και των αξιών της ανά τον κόσμο» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, που επέμεινε πως η στήριξη, που απολαμβάνει διαχρονικά από την ελληνοαμερικανική κοινότητα αποτελεί για αυτόν έμπνευση.

«Πιστεύω ότι, κ. πρωθυπουργέ, είναι σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας. Οι ΗΠΑ αποτίουν φόρο τιμής στις ελληνικής αξίες. Κάθε γενιά είχε να αντιμετωπίσει εχθρούς της δημοκρατίας. Η Ελλάδα θυμάται πως όταν οι δικτάτορες υπήρχαν στη γειτονιά της, μια ήταν η απάντηση "ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ"», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση, βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και σε εγκλήματα πολέμου και μάλιστα σε βάρος παιδιών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας θα απαντηθεί - Θέλουμε τα F-35 στο οπλοστάσιό μας

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Σας ευχαριστώ για τον ηθικό και ηγετικό ρόλο της Ελλάδας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider