Γαλλία: Ακόμα και εντός των επόμενων ημερών το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ακόμα και εντός των επόμενων ημερών το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο
Ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει εντός της Τρίτης συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, για να κάμψει τις αντιθέσεις του στο ευρωπαϊκό εμπάργκο.

Η συμφωνία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ανέφερε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέντ Μπουν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του LCI, ο Μπουν ανέφερε πως «πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε συμφωνία μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα έχει εντός της Τρίτης συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, για να κάμψει τις αντιθέσεις του στο ευρωπαϊκό εμπάργκο για το πετρέλαιο της Ρωσίας.

Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποστήριξε πως έκανε πρόοδο για το ζήτημα στις συνομιλίες που είχε με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας.

Η Κομισιόν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα το αυστηρότερο μέχρι σήμερα πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά αρκετές χώρες εναντιώθηκαν σε αυτό ανησυχώντας για τον αντίκυπο που θα έχει το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της ΕΕ, ανησυχούν ότι το πάγωμα των εισαγωγών δεν θα τους εξασφαλίσει αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν, παρότι διπλωμάτες έχουν πει ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα έχουν χρόνο μέχρι το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανός υπ. Οικονομίας: Βέβαιος για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider