Οικονόμου: Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων
Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε διαθέσιμο μέσο για να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία.

Εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην παρέμβαση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα στην περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε πως όταν οι παράμετροί της ζυγιστούν και αποφασιστούν θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

«Είναι μια διαδικασία που κινείται παράλληλα με τη διαδικασία της ΕΕ», σημείωσε ενώ διαβεβαίωσε πως είναι αυτονόητο ότι όπως υπήρξε στήριξη τον Απρίλιο για τον φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα, θα υπάρξει και τον επόμενο μήνα. «Απόφαση της κυβέρνησης είναι εφόσον δεν υπάρξει έγκαιρα ευρωπαϊκή απάντηση, θα υπάρξει εθνικό σχέδιο μιας ακόμα αποφασιστικής παρέμβασης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν αυτή η παρέμβαση θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη σύνοδο κορυφής και από πού θα χρηματοδοτηθεί, είπε ότι οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι αντικείμενο επεξεργασίας.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «όταν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι, θα γίνει».

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε και για την πανδημία σχετικά με τον αριθμό των θανάτων και την άρση των μέτρων. Για τις ανθρώπινες απώλειες είπε ότι όλα τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί από τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ «δίνοντας προφανείς απαντήσεις, εξηγήσεις και την αληθινή εικόνα».

Για την άρση των μέτρων είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών και τόνισε πως σε σχέση με το παρελθόν η εικόνα είναι έντονα διαφοροποιημένη καθώς η χώρα έχει χτίσει μεγάλο τοίχος ανοσίας και μέσω των εμβολίων και γιατί είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι νόσησαν. «Έχουμε και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε το εμβόλιο, έχουμε το φάρμακο, έχουμε τη δυνατότητα να σταθμίζουμε δεδομένα και μεγέθη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», συνέχισε σημειώνοντας πως αν χρειαστούν αναπροσαρμογές θα γίνουν και ο πυρήνας των μέτρων θα επαναξιολογηθεί το Σεπτέμβριο.

Επίσης για τους Έλληνες που ζουν στη Σαγκάη δήλωσε πως υπάρχει επικοινωνία του υπουργείου Εξωτερικών και πως ζουν με τις ίδιες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει οι κινεζικές αρχές στην πόλη.

Για το περιστατικό στον Έβρο ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διερεύνησή του ενώ για τα περί ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα, απάντησε πως ο Ρώσος πρεσβευτής τα διέψευσε.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σχετικό ερώτημα διέψευσε δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας ότι η Ελλάδα έχει στείλει και άλλα όπλα στην Ουκρανία.

Τέλος σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη δήλωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία από το 2005 των επισυνδέσεων που είναι νόμιμη. «Είναι ξεκάθαρο το νομικό πλαίσιο και καταλυτικός ο ρόλος της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Αυτό το πλαίσιο είναι το ίδιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θα ήταν προβληματικό να γνωρίζει κανείς οτιδήποτε άλλο πέρα από τις αρμόδιες αρχές. Η τροπολογία που αναφέρεστε κάνει το αυτονόητο. Όταν δημιουργείται λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται κάποιος, δεν μπορεί αυτός να απευθυνθεί κάπου και να του πουν αν παρακολουθείται. Το πλαίσιο είναι αυστηρά καθορισμένο υπό την επίβλεψη της δικαιοσύνης. Δεν θα μπορούσα να ξέρω λεπτομέρειες για πρόσωπα», είπε.

Πρόσθεσε επίσης για το θόρυβο και τη συζήτηση για τα λογισμικά που αναφέρθηκαν από τον κ. Κουκάκη ότι οι ελληνικές αρχές δεν τα χρησιμοποιούν και δεν έχουν συνεργασία με την εταιρεία που τα κατασκευάζει. «Το θέμα της κυβερνοασφάλειας είναι πολύ σοβαρό. Όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. «Έχει παρέμβει αυτεπαγγέλτως η εθνική αρχή διαφάνειας για να ερευνήσει το ζήτημα σε όλη του τη διάσταση, έχει ζητήσει συνδρομή στο τεχνικό σκέλος της αρμόδιας αρχής διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών. Όποιος θεωρεί ότι παρακολουθείται από λογισμικά που δεν διαθέτουν οι ελληνικές αρχές , έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ:

Ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εξαντλήθηκε στην προσπάθεια διευθέτησης ισορροπιών και ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών».

Σχολίασε ότι φάνηκε η απόσταση που χωρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από τις ανάγκες της ζώσας κοινωνίας, απ' τα προβλήματα του σήμερα και πολύ περισσότερο τις προκλήσεις του αύριο» και ανέλυσε δύο λόγους που όπως είπε δικαιολογούν την εκτίμησή του αυτή, με αναλυτική αναφορά σε έξι συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως είπε.

Δείτε την ενημέρωση εδώ:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Τονωτική ένεση από την επιδότηση για καταναλωτές – Ανησυχία στην αγορά για την τουριστική περίοδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider