Και η Πελώνη για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και η Πελώνη για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους τον Απρίλιο
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχουμε ρωτήσει την επιτροπή για ημερομηνίες ανοίγματος στις αρχές Απριλίου».

Για πιθανότητα ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους εντός του Απριλίου μίλησε την Κυριακή η Αριστοτελία Πελώνη, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου για το ίδιο ζήτημα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον Απρίλη, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή για εστίαση και λιανεμπόριο.

Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, η ίδια είπε ότι είναι ακόμη νωρίς για να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα, η κ. Πελώνη είπε πως τελευταίες ημέρες έχουμε αποκλιμάκωση εισαγωγών, σύμφωνα με το ethnos.gr. «Αν αποκλιμακωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες θα είναι θετικός δείκτης και έτσι θα δούμε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα - μια ελεγχόμενη επανεκκίνηση. Βοηθά και ο καιρός που αλλάζει για να γίνονται δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Έχουμε ρωτήσει την επιτροπή για ημερομηνίες ανοίγματος στις αρχές Απριλίου», σημείωσε.

Απαντώντας για τη χρήση των self test, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι «η επιτροπή είναι θετική στη χρήση των self test, είναι αξιόπιστα. Θα έχουμε 1,5 εκατ περισσότερους εμβολιασμούς τον Απρίλιο». Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν τα λύκεια, στα οποία τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι αρχές Μαΐου τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου οι ευπαθείς ομάδες, ώστε αρχές καλοκαιριού να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί.

Εξάλλου και όσον αφορά την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν, η κ. Πελώνη τόνισε ότι είχαν μια εγκάρδια συζήτηση, ενώ όπως είπε «εντός του 2021 θα ήταν λογικό να γίνει η επίσκεψη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider