Σκέψεις για μη κάθοδο στους ΑΝΕΛ - Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκέψεις για μη κάθοδο στους ΑΝΕΛ - Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις
Σκέψεις για… λουκέτο υπάρχουν στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι στις ευρωεκλογές της Κυριακής κατέγραψαν το χειρότερο ποσοστό από συστάσεως τους.

Σκέψεις για… λουκέτο υπάρχουν στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι στις ευρωεκλογές της Κυριακής κατέγραψαν το χειρότερο ποσοστό από συστάσεvς τους, χωρίς να καταφέρουν να πιάσουν ούτε καν το 1%, περιοριζόμενοι στο 0,80%.

Κατά πληροφορίες του Reader.gr, ο κ. Καμμένος φέρεται να έχει εκφράσει εδώ και μέρες σε κοντινούς του ανθρώπους τις σκέψεις για μη κάθοδο του κόμματος στις εθνικές εκλογές. Άλλωστε, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, με δεδομένη τη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών, αλλά και την πόλωση που θα επικρατήσει στις εθνικές. Υπάρχει, σημειωτέον, και το παράδειγμα του Ποταμιού που, με διπλάσιο ποσοστό από τους ΑΝΕΛ, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

Από την άλλη, πηγές από το κόμμα του Αγίου Σώστη διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Τη Δευτέρα, μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα συνεδριάσουν η ΚΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος για να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις. Στις σκέψεις περί «λουκέτου», δε, συντείνει και το γεγονός ότι η μη υπέρβαση του 1,5% δεν επιτρέπει στο κόμμα να λαμβάνει χρηματοδότηση για τα επόμενα χρόνια, πέραν της έκτακτης εκλογικής χρηματοδότησης που θα λάβουν όλα τα κόμματα.

Ενδεικτική, άλλωστε, των φυγόκεντρων τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ ήταν και το χθεσινό άνοιγμα του βουλευτή Αττικής Κώστα Κατσίκη στη ΝΔ, λέγοντας ότι θα ήταν διαθέσιμος σε ένα προσκλητήριο του κόμματος και τονίζοντας ότι προέρχεται από τη ΝΔ, με δεδομένο ότι και ο πατέρας του, Θεόδωρος Κατσίκης, ήταν αυτός που είχε στηρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990, καίτοι είχε εκλεγεί με τη ΔΗΑΝΑ του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider