Οι γυναίκες εχουν να δώσουν πολλά στην ψηφιακή επανάσταση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι γυναίκες εχουν να δώσουν πολλά στην ψηφιακή επανάσταση
‘Ημουν από τις τυχερές που ήξερα από μικρή τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Να γράφω κώδικα. Ήμουν πολύ καλή σε αυτό και πίστευα στον εαυτό μου.  Γι’ αυτό και δεν άφησα κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή μου, ούτε να με αποθαρρύνει για την κατεύθυνση που διάλεξα να ακολουθήσω. 

‘Ημουν από τις τυχερές που ήξερα από μικρή τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Να γράφω κώδικα. Ήμουν πολύ καλή σε αυτό και πίστευα στον εαυτό μου. Γι’ αυτό και δεν άφησα κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή μου, ούτε να με αποθαρρύνει για την κατεύθυνση που διάλεξα να ακολουθήσω.

Στο πανεπιστήμιο σπούδασα σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον και ακόμα και σήμερα εργάζομαι σε ένα κλάδο στον οποίο οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελάχιστες. Και εμείς δηλαδή που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας πολλές γυναίκες, τις ψάχνουμε... «με το τουφέκι» που λένε.

Στερεότυπα, δομές και διαδικασίες, συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη στην ενασχόληση περισσότερων γυναικών με την τεχνολογία, αλλά και στην ανάδειξη περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Και το χειρότερο είναι ακόμα και όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό ως προσωπικότητες όσο οι άντρες.

Η επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας ανέδειξε όσο ποτέ την τεράστια ανάγκη για περισσότερο ταλέντο και ψηφιακές δεξιότητες. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση. Η ώθηση κι υποστήριξη κοριτσιών να ακολουθήσουν σπουδές τεχνολογιών και πληροφορικής, μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τόσο το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων όσο και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Ας είναι η ψηφιακή επανάσταση του σήμερα η ευκαιρία μας να φέρουμε άμεσα ένα διαφορετικό mentality στο επιχειρείν. Οι γυναίκες -που σε όλη τους τη ζωή δούλευαν τόσο σκληρά για τόσο λίγα- έχουν πολλά να προσφέρουν. Η ζωή μας, μπορεί να βελτιωθεί εαν δώσουμε περισσότερο χώρο στη μοναδικότητα, στη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα και την ανθρωπιστική σκέψη που έχουμε να φέρουμε στο τραπέζι ως γυναίκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:17

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ

21:03

WSJ: Η Aon κοντά στην εξαγορά της USI Insurance από την KKR

20:49

Η Σύρος στο επίκεντρο ιταλικών μέσων ενημέρωσης

20:30

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ στον Καναδά

20:11

Κλιμακώνεται η κόντρα OpenAI - Μασκ: «Κόβει» την τεχνολογία της από εταιρεία της SpaceX

19:49

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Οι εμπορικές συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι «δηλητήριο» για την παγκόσμια οικονομία

19:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται την επιλογή του λαού της Ισλανδίας, δηλώνει εκπρόσωπος

19:25

Ερντογάν για το ναυάγιο στην Κερύνεια: «Το κράτος μας έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του»

19:02

Ισλανδή πρωθυπουργός για δημοψήφισμα: «Όχι οπισθοδρόμηση» αλλά «νίκη για τη δημοκρατία

18:27

Google Maps: Η «Λίμνη Οντάριο» έγινε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ

18:22

ΥΠΕΘΟΟ κατά ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια: «Μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και στέλνει τον λογαριασμό στους συνεπείς»

18:17

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν συναντώνται πρώτη φορά για το νέο αμυντικό σύμφωνο

18:03

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

17:41

Τραμπ: Θα αναπληρώσουμε τα στρατηγικά μας αποθέματα με πετρέλαιο Βενεζουέλας

17:10

Νεπάλ - Πλημμύρες: Οι αρχές ξεκίνησαν τις ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων

16:51

Οι παραλίες της Βόρειας Εύβοιας που αξίζει να επισκεφθείτε

16:38

Θετικό το καλοκαιρινό «ταμείο» για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

16:31

Η NASA εκτόξευσε το νέο διαστημικό της τηλεσκόπιο, το «Nancy Grace Roman»

16:14

Δένδιας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» σηματοδοτεί τη μετάβαση από ένα άθροισμα οπλικών συστημάτων σε ένα ολιστικό σύστημα αποτροπής

15:44

Με τον πρόεδρο του Λιβάνου θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός

15:39

Μιχάλης Αργυρού: Τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα;

15:31

«Γκάγκαροι»: Ποιοι ήταν οι βέροι Αθηναίοι και πώς πήραν το παράξενο όνομά τους

15:08

Χατζηδάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Η αντιπολίτευση ζει σε άλλη χώρα – Η πραγματικότητα τη διαψεύδει»

14:54

Η ανακοίνωση της Aegean για το αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο

14:48

Ανατροπή πλοίου με περίπου 270 επιβαίνοντες βόρεια της Κύπρου

14:31

Άκης Σκέρτσος: Τι μάθαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης;

14:17

Θεσσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 15.000 ευρώ

13:57

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

13:46

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η παράδοση στρατιωτικού υλικού στις ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου

13:16

Εξοχική κατοικία: Οι ξένοι «οδηγούν την αγορά», πόσα λεφτά δίνουν – Οι νέοι προορισμοί στον επενδυτικό χάρτη


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider