Οι γυναίκες εχουν να δώσουν πολλά στην ψηφιακή επανάσταση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι γυναίκες εχουν να δώσουν πολλά στην ψηφιακή επανάσταση
‘Ημουν από τις τυχερές που ήξερα από μικρή τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Να γράφω κώδικα. Ήμουν πολύ καλή σε αυτό και πίστευα στον εαυτό μου.  Γι’ αυτό και δεν άφησα κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή μου, ούτε να με αποθαρρύνει για την κατεύθυνση που διάλεξα να ακολουθήσω. 

‘Ημουν από τις τυχερές που ήξερα από μικρή τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Να γράφω κώδικα. Ήμουν πολύ καλή σε αυτό και πίστευα στον εαυτό μου. Γι’ αυτό και δεν άφησα κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή μου, ούτε να με αποθαρρύνει για την κατεύθυνση που διάλεξα να ακολουθήσω.

Στο πανεπιστήμιο σπούδασα σε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον και ακόμα και σήμερα εργάζομαι σε ένα κλάδο στον οποίο οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελάχιστες. Και εμείς δηλαδή που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας πολλές γυναίκες, τις ψάχνουμε... «με το τουφέκι» που λένε.

Στερεότυπα, δομές και διαδικασίες, συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη στην ενασχόληση περισσότερων γυναικών με την τεχνολογία, αλλά και στην ανάδειξη περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Και το χειρότερο είναι ακόμα και όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό ως προσωπικότητες όσο οι άντρες.

Η επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας ανέδειξε όσο ποτέ την τεράστια ανάγκη για περισσότερο ταλέντο και ψηφιακές δεξιότητες. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση. Η ώθηση κι υποστήριξη κοριτσιών να ακολουθήσουν σπουδές τεχνολογιών και πληροφορικής, μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τόσο το χάσμα των ψηφιακών δεξιοτήτων όσο και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Ας είναι η ψηφιακή επανάσταση του σήμερα η ευκαιρία μας να φέρουμε άμεσα ένα διαφορετικό mentality στο επιχειρείν. Οι γυναίκες -που σε όλη τους τη ζωή δούλευαν τόσο σκληρά για τόσο λίγα- έχουν πολλά να προσφέρουν. Η ζωή μας, μπορεί να βελτιωθεί εαν δώσουμε περισσότερο χώρο στη μοναδικότητα, στη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα και την ανθρωπιστική σκέψη που έχουμε να φέρουμε στο τραπέζι ως γυναίκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:09

Γιατί οι καλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να θέσουν όρια;

10:04

Δεύτερο τάνκερ του Προκοπίου χτυπήθηκε από το Ιράν

10:03

Το Ιράν στοχοποίησε ραντάρ και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ

09:59

Δηλώσεις Γεραπετρίτη μετά την επίσκεψη σε Ιαπωνία, Βιετνάμ και Κορέα: «Καμία παραχώρηση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας»

09:57

Τέλος από σήμερα τα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 17

09:56

Στον Όμιλο HotelBrain το Carpe Diem στη Σαντορίνη

09:55

Volkswagen: Αναζητά στρατηγικό εταίρο στην Ινδία μέσω συνεργασίας με την JSW

09:49

Πειραιώς: Αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την Standard & Poor's

09:32

Ξεκινά η διαδικασία για κλιματισμό στο Μετρό της Αθήνας

09:11

Σε κλοιό καύσωνα και σήμερα η χώρα, με υψηλή θερμοκρασία και αφρικανική σκόνη

09:06

Goldman Sachs: Το brent μπορεί να ξεπεράσει τα 120 δολάρια εάν συνεχιστούν οι διαταραχές

08:53

Σε ιστορικό χαμηλό οι πυρκαγιές στο τμήμα του Αμαζονίου στη Βραζιλία το 2025

08:53

ΙΟΒΕ: Κατά 36% αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων την τελευταία δεκαετία

08:41

Η πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης: Να διατηρηθεί η δυναμική γιατί απέχει ακόμη η σύγκλιση

08:30

Καλύτερα από το αναμενόμενο τα κέρδη της Novartis το β΄ τρίμηνο

08:12

Οδηγίες πρόληψης και προστασίας από τον καύσωνα

07:47

Σήμα για ισχυρό τρίμηνο από Πειραιώς

07:35

Πόσα αξίζει το τρόπαιο του Μουντιάλ - Πέντε πράγματα που δεν ήξερες

07:34

Ο Τραμπ είχε «πολύ καλή» τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπέρναμ

07:28

Εξοικονομώ: Το λάθος που μπορεί να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν δύο φορές

07:25

Δημόσιο: Χρωστάει πάνω από 3,7 δισ. ευρώ σε προμηθευτές, συνταξιούχους, φορολογούμενους

07:24

Τραμπ: Δασμοί 50% σε καναδικά προϊόντα

07:20

Πώς μοιράζεται η «πίτα» των δημοσίων επενδύσεων στις Περιφέρειες – Το γράφημα της εβδομάδας

07:17

Συντάξεις χηρείας: Σήμερα η ψήφιση της διάταξης που καταργεί τις περικοπές- Επιπλέον κόστος 48,4 εκατ. ευρώ για τον ΕΦΚΑ

07:15

«Όχι» από το Διοικητικό Εφετείο για τα πιλοτικά offshore αιολικά στο Βόρειο Αιγαίο - Εξετάζουν την «αντίδρασή» τους οι επενδυτές

07:12

Το σήμα Μητσοτάκη προς τους αυτοαπασχολούμενους - Το «μάθημα» της Εθνικής Ισπανίας -Η ΕΛ.ΑΣ και τα μη Κρατικά ΑΕΙ

07:06

Έτσι αναβαθμίζονται οι πλατφόρμες - Οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα - Στο ρελαντί το buyback της ΕΤΕ

23:59

Βρετανία: Ένας 28χρονος Βρετανός κατηγορείται για τον φόνο της Αν Γουίτικαμ

23:45

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί, 80 τραυματίες και 100 αγνοούμενοι από πλημμύρες

23:36

Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το Ιράν για 10η νύχτα - Νέο κύμα αμερικανικών επιθέσεων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider