Μητσοτάκης: Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα
Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα εκτίμησε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την προ ημερησίας συζήτηση επι της πανδημίας στην Βουλή.

Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα εκτίμησε ο Πρωθυπουργός κλείνοντας την προ ημερησίας συζήτηση επι της πανδημίας στην Βουλή.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η εστίαση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θ ανοίξει μετά το Πάσχα, αλλά οι επιχειρηματίες της εστίασης θα έχουν προλάβει να αγοράσουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο δίνοντας στις επιχειρήσεις ρευστότητα σε κεφάλαιο κίνησης ώστε όταν ανοίξουν να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους", σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες κάθε επιχείρηση της εστιάσης θα λάβει επιδότηση εως και 100.000 ευρώ ως μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα και τους φόβους ότι δεν θα είναι όλοι ωφελημένοι από το μέτρο στήριξης της εστίασης διαβεβαίωσε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες δεν θα έχει κανένα κόφτη. Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πως υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στον μόνο δρόμο που γνωρίζω, τον ρεαλισμό

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider