Διίστανται οι απόψεις των Μπόστικ και Μπάρκιν της Fed για την πορεία του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διίστανται οι απόψεις των Μπόστικ και Μπάρκιν της Fed για την πορεία του πληθωρισμού
Πεπεισμένος ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά ο Μπάρκιν, αμφιβολίες εκφράζει ο Μπόστικ.

Διαφορετικές απόψεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την συνεπακόλουθη στάση της Fed, εξέφρασαν με σημερινές τους δηλώσεις δύο αξιωματούχοι της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Έτσι, ενώ ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, εμφανίζεται όλο και πιο βέβαιος ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά σε καθοδική πορεία, ο επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν, δεν φαίνεται να έχει πειστεί ακόμα. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Μπάρκιν υποστήριξε ότι η Fed πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης επιτοκίων, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος.

«Αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει φυσικά και ομαλά, καλώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάρκιν στη Σύνοδο CFO του CNBC, ενώ πρόσθεσε «αν όμως ο πληθωρισμός εκτιναχθεί ξανά, τότε θα θέλεις να έχεις την επιλογή να κάνεις κάτι περισσότερο με τα επιτόκια».

Από την πλευρά του ο Μπόστικ δήλωσε πως βλέπει μεγαλύτερη σαφήνεια σε κάποιες τάσεις. «Τα στοιχεία μας, καθώς και πληροφορίες από επιχειρήσεις δείχνουν πως ο πληθωρισμός πιθανότατα θα συνεχίσει σε καθοδική τροχιά».

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Δεκεμβρίου με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να δείχνουν διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά 22 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bill Ackman: «Στοιχηματίζει» πως η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο

gazzetta
gazzetta reader insider insider